Διαφορετική… άποψη είχαν οι τράπεζες έναντι της προσπάθειας του χρηματιστηρίου Αθηνών να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, με το κλίμα να είναι πλέον αρνητικό και εντόνως επιφυλακτικό.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,28% στις 1.418,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.410,83 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 1,24% στις 1.199,88 μονάδες.

Συνεχίζουν να στηρίζουν οι «ξένοι»

Με τον τζίρο να έχει ρίξει σημαντικά τους ρυθμούς του, η αγορά προσπαθεί όχι μόνο να απορροφήσει τις πιέσεις, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και να αντιμετωπίσει την έντονη μεταβλητότητα που προκαλούν οι μικρές εντολές. Πλέον τα πρόσημα είναι μοιρασμένα, σε αντίθεση με την πρωινή θετική εικόνα.

Παρόλα αυτά, η αγορά είδε τη Moody’s να αναγνωρίζει τις ισχυρές επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών το 2023 και την DBRS να ανεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας σημαντικούς πόντους στην επενδυτική ψυχολογία. Μια ψυχολογία όμως που όπως φαίνεται δεν αρκεί για να ξεπεράσει τελικά η αγορά τη συσσώρευση του τελευταίου διμήνου, πέριξ αλλά πάνω από τις 1.400 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης χρειάζεται μια πειστική κατοχύρωση των 1.440 μονάδων προκειμένου να αφήσει πίσω του την εσωστρέφεια και να ανοίξει το δρόμο για τις 1.500 μονάδες. Και αν συμβεί αυτό, θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες, δεδομένης της διάρκειας της συσσώρευσης. Σε αντίθετη περίπτωση θα δοκιμάσει τη στήριξη των 1.380 μονάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, άνω του 1% είναι η πτώση σε ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Motor Oil, Eurobank και Πειραιώς, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΟΤΕ, Cenergy, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει άλμα 2,55%, με τις Coca Cola, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Jumbo, Quest, Σαράντη και ΕΛΧΑ να έχουν περιορίσει τα κέρδη τους κάτω από το 1%. Χωρίς μεταβολή είναι ο Τιτάνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών