Νέα προσπάθεια για να σπάσει τον κύκλο της συσσώρευσης κάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του την πλειονότητα των τίτλων του, η άνοδος των οποίων γίνεται λελογισμένα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,44% στις 1.428,80 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.437,55 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,03% στις 1.215,38 μονάδες.

Ο Μάρτιος των «μπρος – πίσω»

Αύριο ολοκληρώνεται τόσο η βραχύβια (χρηματιστηριακά) τρέχουσα εβδομάδα, όσο και ο Μάρτιος, με τον μήνα να προσπαθεί να σπάσει την άτυπη παράδοση που τον θέλει πτωτικό στις πλείστες των περιπτώσεων του. Βέβαια, ο γενικός δείκτης πρέπει να παραμείνει πάνω από τις 1.424 μονάδες που έκλεισε τον Φεβρουάριο, μια βραχεία κεφαλή εξαιρετικά επισφαλής.

Στο μεγαλύτερο μέρος του Μαρτίου, ο Γενικός Δείκτης έχει εγκλωβιστεί σε ένα εύρος 60 μονάδων, μεταξύ 1.380 και 1.440 μονάδων, κάνοντας επί της ουσίας μια ανάπαυλα μετά από μια παρατεταμένη ανοδική κίνηση από τις 1.105 μονάδες τον περασμένο Οκτώβριο. Το πιο σημαντικό όμως σε μεγάλη εικόνα είναι ότι αρκετοί τίτλοι έχουν κάνει τις διορθώσεις τους, χωρίς να επηρεάσουν σημαντικά τις στηρίξεις της αγοράς.

Η πιθανότητα στο ανοδικό σενάριο είναι ελαφρώς μεγαλύτερη, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, και όσο οι παράγοντες που μάς έφεραν έως εδώ και δικαιολογούν περαιτέρω άνοδο δεν μεταβληθούν. Ή ακόμα αν δεν εμφανιστούν άλλοι που να επιβαρύνουν σοβαρά την κατάσταση. Η ζώνη των 1.415 είναι η πολύ βραχυπρόθεσμη στήριξη, με τα επίπεδα των 1.380 μονάδων η μεσοπρόθεσμη.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει άλμα 2,75%, με τις Coca Cola, Quest και Σαράντη να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Πειραιώς, Τιτάν, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas, Eurobank, Alpha Bank και Λάμδα.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Cenergu, Aegean, Motor Οil και ΟΤΕ, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες άνω του 0,7%. Χωρίς μεταβολή είναι η ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών