Σε μια ιδιότυπη ισορροπία δυνάμεων βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει έλθει από τη δική του αργία της Δευτέρας για να ολοκληρώσει με μόλις τρεις συνεδριάσεις την εβδομάδα, ενόψει του Πάσχα των Καθολικών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 1.423,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 18 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.424,52 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,53% στις 1.211,17 μονάδες.

Διόρθωση με συσσώρευση..

Αισίως η αγορά έρχεται από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες με συσσώρευση και οριακά κέρδη με τις αντοχές να είναι αξιοσημείωτες, σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance. Ο τζίρος, όπως ήταν λογικό μετά και τo placement της Πειραιώς, κατέβασε ταχύτητα, θυμίζοντας παράλληλα πως πλέον η ζώνη των 1.390-1.430 έχει δουλευτεί αρκετά, και χρειάζεται μία αλλαγή στο επίπεδο για να αυξηθεί και πάλι.

Ο τραπεζικός έχει κάνει την διαφορά στον τζίρο μιας και συγκεντρώνει συντριπτικό ποσοστό στην αγορά, προσθέτει ο κ. Ζαχαράκης, ο οποίος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις σε κάθε περίπτωση πολύ καλά, με τους αγοραστές να απορροφούν εύκολα την όποια προσφορά από τους κερδισμένους του προηγούμενου διαστήματος. Πολύ σημαντικό ότι πάμε για διανομές μερισμάτων κάτι που πολλοί ούτε καν το θυμούνται από το μακρινό παρελθόν. Μπροστά μας σίγουρα έχουμε και νέο placement που όλα δείχνουν ότι θα γίνει σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα από το προηγούμενο.

Η εβδομάδα που ανοίγει σήμερα έχει μόνο 3 συνεδριάσεις μιας και το Ελληνικό χρηματιστήριο έχει ακόμα ένα 4τραήμερο λόγω καθολικού Πάσχα. Συμπτωματικά την Πέμπτη είναι και η τελευταία συνεδρίαση του μήνα θυμίζοντας ότι ο Φεβρουάριος είχε κλείσει στις 1.424 μονάδες, ενώ η ρευστότητα συνεχίζει να είναι σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο σημείο να διαχέεται σταδιακά και σε τίτλους που φαντάζουν “φτηνοί” σε σχέση με κινήσεις άλλων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank, η Quest, η ΔΕΗ, η Βιοχάλκο, η ΕΛΧΑ και η Eurobank είναι τα βαρίδια της αγοράς, καθώς σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, ΟΤΕ, Aegean, Jumbo, ΟΠΑΠ, Λάμδα και Motor Oil.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης πάνω από τα 11 ευρώ με κέρδη 4,55%, με τον Ελλάκτωρ να κερδίζει 3,22%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas και Cenergy, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών