Στη ζώνη των 1.420 μονάδων προσπαθεί να αμυνθεί στο ελαφρύ προβάδισμα των πωλητών το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όσο περνά η ώρα δείχνει να χάνει ένα ένα τα στηρίγματά του και να μπαίνει σε καθαρή πτωτική τροχιά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,18% στις 1.422,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 60,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.424,52 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,43% στις 1.212,29 μονάδες.

Στο τραπέζι ο πολιτικός κίνδυνος

Αν και η αγορά βλέπει ότι η κυβέρνηση δεν απειλείται από τις τελευταίες εξελίξεις, εντούτοις υπάρχει δυσαρέσκεια και αυτό μπορεί να αποτυπωθεί στην αποφασιστικότητα της να προχωρήσει σε κάποιες σημαντικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες περιμένει η εγχώρια επενδυτική κοινότητα. Βέβαια, δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε για πολιτικό κίνδυνο, αλλά για ανάλωση πολιτικού κεφαλαίου σε ζητήματα που θα μπορούσαν να είχαν λάβει άλλη τροπή μετά από καλύτερη διαχείριση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας.

Οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, σε συνδυασμό με τη βραχύβια εβδομάδα συναλλαγών, λόγω του Πάσχα των Καθολικών, συντηρεί τεχνικά την αγορά μέσα σε ένα εύρος τιμών, κάνοντας προσπάθεια με συσσώρευση να αφήσει πίσω το επίπεδο των 1.400 μονάδων. Σε κάθε περίπτωση για να δούμε συνέχιση προς τις 1.500 μονάδες χρειαζόμαστε μία κατοχύρωση των 1.437 μονάδων σε ημερήσιο επίπεδο.

Στον FTSE 25, η ζώνη των 3.400 μονάδων συνεχίζει να είναι στήριξη με τις 3.495 μονάδες σε κάθε περίπτωση η αντίσταση που αν κατοχυρωθεί θα ανοίξει το δρόμο προς τις 3.565 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας ο rsi συντήρησε τιμές πάνω από το 70, άρα και επιθετική τάση. Ο τραπεζικός είναι αυτός που ουσιαστικά έδωσε και την μεγαλύτερη διόρθωση, με τις 1.209 μονάδες να είναι κοντινή και οι 1.178 μονάδες κύρια στήριξη, ενώ κατοχύρωση των 1.241 μονάδων μπορεί να στοχεύσει στις 1.300 με ενδιάμεσο σταθμό τις 1.270 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Alpha Bank και ΕΛΧΑ σημειώνουν απώλειες 2,12% και 2,06% αντίστοιχα, με τις ΔΕΗ, Quest, Πειραιώς, ΟΤΕ και Βιοχάλκο να χάνουν πάνω από 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Eurobank, Jumbo, Motor Oil, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα ο Σαράντης κερδίζει 3,64% και ο Ελλάκτωρ είναι στο +3,02%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Autohellas και Εθνική. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Cenergy, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών