Ομοσπονδιακός δικαστής στο Μανχάταν δήλωσε την Τετάρτη ότι η αγωγή της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής για τις κινητές αξίες κατά της Coinbase μπορεί να προχωρήσει, αν και απέρριψε έναν ισχυρισμό της υπηρεσίας κατά του μεγαλύτερου αμερικανικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Coinbase: Συνάντηση του CEO με ομάδα της Βουλής Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Η απόφαση έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση της Coinbase να απορριφθεί η αγωγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που υποστηρίζει ότι η εταιρεία παραβιάζει τους κανόνες της. Πρόκειται για μια μερική νίκη για την Coinbase σε μια μακρά και δαπανηρή δικαστική διαμάχη.

Η υπόθεση

Η SEC μήνυσε την Coinbase τον Ιούνιο, λέγοντας ότι η εταιρεία διευκόλυνε τη διαπραγμάτευση τουλάχιστον 13 crypto tokens που θα έπρεπε να έχουν καταχωρηθεί ως κινητές αξίες και λειτουργούσε παράνομα ως εθνικό χρηματιστήριο αξιών, μεσίτης και γραφείο εκκαθάρισης χωρίς να έχει εγγραφεί στη ρυθμιστική αρχή.

Η υπόθεση κατά του μεγαλύτερου δημόσια διαπραγματεύσιμου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο αποτελεί σημείο αιχμής στην εκστρατεία της ρυθμιστικής αρχής να εφαρμόσει τη νομοθεσία περί κινητών αξιών των ΗΠΑ στις εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για να το πράξει αυτό, η SEC έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ορίζει ένα τεστ για το πότε μια επένδυση συνιστά κινητή αξία. Ένα βασικό κριτήριο είναι αν οι αποδόσεις προέρχονται αποκλειστικά από τις προσπάθειες άλλων.

Τι λέει η Coinbase

Η Coinbase έχει υποστηρίξει ότι τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία, σε αντίθεση με τις μετοχές και τα ομόλογα, δεν πληρούν αυτόν τον ορισμό, θέση που υιοθετεί η συντριπτική πλειοψηφία της βιομηχανίας κρυπτογράφησης.

Στις λίγες υποθέσεις που έχουν φτάσει στο δικαστήριο, οι δικαστές συμφώνησαν ως επί το πλείστον με την SEC ότι τα επίμαχα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ήταν κινητές αξίες, οι οποίες, σε αντίθεση με περιουσιακά στοιχεία όπως τα εμπορεύματα, ρυθμίζονται αυστηρά, πρέπει να καταχωρίζονται στην SEC από τον εκδότη τους και απαιτούν λεπτομερείς γνωστοποιήσεις για την ενημέρωση των επενδυτών σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή