Λίστα με κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας που κατασκευάζουν ημιαγωγούς ετοιμάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες θα απαγορεύεται να λαμβάνουν κρίσιμα τεχνολογικά εργαλεία, όπως δήλωσαν στο Reuters τρία άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο. Στόχος αυτής της λίστας είναι να διευκολυνθούν οι εταιρείες να εμποδίσουν τη «διαρροή» τεχνολογίας προς την Κίνα.

Ημιαγωγοί: Μπλοκάρισμα εξαγωγών στην Κίνα μηχανημάτων παραγωγής μικροτσίπ

Η λίστα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τους επόμενους δύο μήνες, δήλωσε μία από τις πηγές στο Reuters.

Το υπουργείο Εμπορίου, το 2022, απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να πουλούν τεχνολογικό εξοπλισμό σε κινεζικά εργοστάσια που παράγουν προηγμένα τσιπ, καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να περιορίσουν σοβαρά τα τεχνολογικά επιτεύγματα του Πεκίνου λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Ωστόσο, οι εταιρείες απαντούν ότι είναι δύσκολο να εντοπίσουν ποια εργοστάσια στην Κίνα παράγουν προηγμένα τσιπ και έχουν ζητήσει από καιρό το τμήμα εμπορίου να δημοσιεύσει μια λίστα.

Η εξέλιξη αυτή με τη λίστα των κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν προσπάθειες για να ενισχύσουν τους υφιστάμενους περιορισμούς όσον αφορά την τεχνολογία παραγωγής ημιαγωγών στην Κίνα, διευκολύνοντας τις αμερικανικές εταιρείες να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς.

Κινεζικές αντιδράσεις

Εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει «να σταματήσουν να επεκτείνουν υπερβολικά την έννοια της εθνικής ασφάλειας και να κάνουν κατάχρηση της κρατικής εξουσίας για να καταστείλουν τις κινεζικές εταιρείες».

Αμερικανοί αξιωματούχοι απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ποιες εταιρείες συγκαταλέγονται στην επίμαχη λίστα απάντησαν: «Μάλλον δεν πρόκειται να είναι μια εξαντλητική λίστα. Αλλά όσο περισσότερο μπορούμε να βοηθήσουμε στο να προσδιοριστούν ποιες είναι αυτές οι επιχειρήσεις και οι εγκαταστάσεις τους για τις οποίες θα πρέπει να ανησυχούμε, ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης