Η νεοφυής εταιρεία ασφαλείας στον κυβερνοχώρο Wiz βρίσκεται σε συζητήσεις για την άντληση κεφαλαίων με αποτίμηση άνω των 10 δισ. δολαρίων, υπογραμμίζοντας την ανθεκτικότητα του τομέα και σηματοδοτώντας την αναζωπύρωση των αγορών επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Η Wiz, που ιδρύθηκε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές όπως οι Thrive, Light Speed Venture Partners και G Squared για την άντληση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Μαθήματα επιβίωσης εν μέσω πολέμου – Οι «ατσάλινες» επιχειρήσεις της Ουκρανίας

Η εταιρεία θα μπορούσε να επιδιώξει να αντλήσει περίπου 800 εκατ. δολάρια, δήλωσε μία από τις πηγές του δημοσιεύματος, προσθέτοντας ότι η Sequoia και η ισραηλινή ομάδα επιχειρηματικού κινδύνου στον κυβερνοχώρο Cyberstarts βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις για να συμμετάσχουν στην άντληση κεφαλαίων.

Οι όροι δεν έχουν οριστικοποιηθεί και οι λεπτομέρειες θα μπορούσαν να μεταβληθούν ή να καταρρεύσουν, προειδοποίησαν οι πηγές του δημοσιεύματος.

Ενώ η Wiz διαθέτει υγιή ταμειακή θέση, η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει την εταιρεία να χρηματοδοτήσει μελλοντικές εξαγορές άλλων τεχνολογικών ομίλων για να ενισχύσει την προσφορά της.

Η Wiz, η Thrive, η Lightspeed, η G Squared, η Sequoia και η Cyberstarts αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Wiz, της οποίας ηγείται το πρώην στέλεχος της Microsoft Ασάφ Ράπαπορτ, επικεντρώνεται στην παροχή ασφάλειας στο cloud. Νωρίτερα φέτος ο όμιλος δήλωσε ότι παράγει πλέον το ισοδύναμο των 350 εκατ. δολαρίων σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα, μια μέτρηση που χρησιμοποιείται συνήθως από ταχέως αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η εταιρεία διόρισε επίσης τον Ντάλι Ράγιτς, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας Zscaler, ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο για να βοηθήσει να οδηγήσει την εταιρεία προς μια ενδεχόμενη αρχική δημόσια προσφορά.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και επικεφαλής ισραηλινούς ιδρυτές, η συγκέντρωση κεφαλαίων της Wiz, εάν ολοκληρωθεί, θα σηματοδοτήσει επίσης τη συνεχή ισχύ του τεχνολογικού τομέα του Ισραήλ, ακόμη και εν μέσω του πολέμου με τη Χαμάς.

Ο Ράπαπορτ ήταν από τα πιο ειλικρινή στελέχη τεχνολογίας στο Ισραήλ, διαμαρτυρόμενος πέρυσι όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προσπάθησε να περιορίσει τις εξουσίες του δικαστικού σώματος της χώρας.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, οι νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν αντιμετωπίσει μερικά δύσκολα χρόνια, καθώς η αύξηση των επιτοκίων έχει καταστήσει πιο δύσκολους τους μεγάλους γύρους συγκέντρωσης κεφαλαίων, αφού προηγουμένως πολλαπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ωστόσο, η Wiz συνέχισε να συγκεντρώνει νέα χρηματοδότηση με σταθερό ρυθμό. Τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 300 εκατ. δολάρια σε αποτίμηση 10 δισ. δολαρίων σε έναν γύρο υπό την ηγεσία της Lightspeed.

Άλλοι προηγούμενοι επενδυτές της Wiz περιλαμβάνουν τις Index Ventures, Greenoaks Capital Partners και Blackstone.

Η Wiz προσφέρει υπηρεσίες σε εταιρείες να διασφαλίσουν τα προγράμματα που έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν στο cloud, σε μια εποχή που οι εταιρείες μεταφέρουν όλο και περισσότερο το λογισμικό τους στο διαδίκτυο. Η startup δήλωσε ότι συνεργάζεται με πελάτες όπως η Salesforce, η Mars και η BMW και ότι έχει περισσότερους από 900 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups