Η περιουσία των πλουσιότερων επιχειρηματιών της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 18,293 δισ. δολάρια από την αρχή του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο οποίος υπολογίζεται μεταξύ άλλων με βάση το κόστος των μετοχών των εταιρειών μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, από την 1η Ιανουαρίου 2024, ο Andrey Melnichenko, συνιδρυτής των εταιρειών EuroChem και SUEK, κέρδισε 5,29 δισ. δολάρια ανεβάζοντας την περιουσία του στα 24,1 δισ. δολάρια. Το κόστος των επενδύσεών του σε μετρητά και των προσωπικών του περιουσιακών στοιχείων βασίζεται εν μέρει σε αναφορές των μέσων ενημέρωσης και στοιχεία που παρέχονται από εκπροσώπους των υπηρεσιών Τύπου των εταιρειών.

Η περιουσία του βασικού μετόχου της Severstal Alexey Mordashov αυξήθηκε κατά 3,75 δισ. δολάρια στα 24,6 δισ. δολάρια. Το κόστος των επενδύσεών του σε μετρητά βασίζεται στην ανάλυση των μερισμάτων, των συναλλαγών με εμπιστευτικές πληροφορίες, των φόρων και των συνθηκών της αγοράς. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της NLMK Vladimir Lisin έχει κερδίσει 2,91 δισ. δολάρια, ποσό που ανεβάζει την περιουσία του σε 26,9 δισ. δολάρια (το κόστος των επενδύσεων σε μετρητά και των προσωπικών του περιουσιακών στοιχείων βασίζεται εν μέρει στην ανάλυση των μερισμάτων, των συναλλαγών από εμπιστευτικές πληροφορίες και των συνθηκών της αγοράς).

Οι χαμένοι

Στον αντίποδα, ο μέτοχος της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος Metalloinvest, Alisher Usmanov, σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες το εν λόγω χρονικό διάστημα, με την περιουσία του να μειώνεται κατά 2,8 δισ. δολάρια σε 18,3 δισ. δολάρια. Η αξία των περιουσιακών στοιχείων του δισεκατομμυριούχου βασίζεται εν μέρει σε αναφορές των μέσων ενημέρωσης και στοιχεία που παρέχονται από εκπροσώπους των υπηρεσιών Τύπου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή