Μείωση σημείωσαν οι πωλήσεις της BYD στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Κίνας είδε τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά 43%, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2023, γεγονός που την υποχρεώνει «να επιστρέψει τον τίτλο του μεγαλύτερου πωλητή EV στον κόσμο στην Tesla», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.

Η BYD πούλησε 300.114 EVs το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανέφερε σε μια κατάθεση στο Χρηματιστήριο της Σενζέν αργά τη Δευτέρα, μειωμένη από το υψηλό ρεκόρ τριμήνου των 526.409 μονάδων που πωλήθηκαν την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο, όταν ξεπέρασε την Tesla.

Κίνα: Φουντώνει ο ανταγωνισμός της Tesla με την BYD – Νέες εκπτώσεις

Οι πωλήσεις της BYD κατά το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 13,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Αλλά, η τριμηνιαία πτώση της BYD σημαίνει ότι η Tesla πήρε πίσω τον τίτλο των πωλήσεων με βάση τις παραδόσεις του πρώτου τριμήνου για την Tesla των 386.810, μια μείωση 20,2% από το προηγούμενο τρίμηνο και 8,5% από ένα χρόνο πριν.

Η πτώση της Tesla έρχεται εν μέσω ηπιότερης συνολικής ζήτησης και επιβράδυνσης στην κινεζική αγορά, όπου οι τοπικοί ανταγωνιστές με επικεφαλής την BYD ανέβασαν τους τόνους σε έναν πόλεμο τιμών για τους αγοραστές.

Η Tesla πούλησε 89.064 οχήματα κινεζικής κατασκευής τον Μάρτιο, αυξημένα κατά 0,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας την Τρίτη.

Στόχος οι 3,6 εκατομμύρια μονάδες

Ωστόσο, η ανάκτηση του στέμματος των πωλήσεων από την Tesla καταδεικνύει ότι η παγκόσμια επιρροή της δεν θα αμφισβητηθεί εύκολα, ειδικά καθώς και οι δύο εταιρείες αναμένουν επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων των κινεζικών EV φέτος. Αποδεικνύει επίσης ότι η βραχύβια κυριαρχία της BYD ήρθε μετά τις μειώσεις τιμών στην εγχώρια αγορά.

Η BYD πούλησε 626.263 μονάδες όλων των τύπων οχημάτων κατά το πρώτο τρίμηνο, αυξημένες κατά 13,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά μειωμένες κατά 33,7% από το υψηλό ρεκόρ τριμήνου των 944.779 μονάδων κατά το τέταρτο τρίμηνο, όπως προκύπτει από την κατάθεση στο χρηματιστήριο.

Οι πωλήσεις του Μαρτίου ήταν 302.459 οχήματα, ένα άλμα 46% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και το δεύτερο υψηλότερο μηνιαίο αποτέλεσμα πωλήσεων. Η BYD ανέφερε το ιστορικά υψηλό μηνιαίο επίπεδο των 341.043 μονάδων τον Δεκέμβριο.

Οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της έφτασαν τις 139.902 τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση 36,3% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών αυξήθηκαν κατά 56,4% στις 161.729 μονάδες.

Η BYD έχει απαντήσει από τον Φεβρουάριο στον πόλεμο τιμών που ξεκίνησε η Tesla στις αρχές του περασμένου έτους στην Κίνα, μειώνοντας τις τιμές στις τελευταίες εκδόσεις της σειράς της κατά 5%-20% από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η BYD έθεσε στόχο πωλήσεων 3,6 εκατομμυρίων μονάδων για το 2024, μια αύξηση 20% από τις πωλήσεις-ρεκόρ της πέρυσι, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο πηγές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή