Η μετοχή της Tesla αυξήθηκαν κατά σχεδόν 7% τη Δευτέρα, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε αυξήσεις τιμών για τα ηλεκτρικά της οχήματα Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι οι τιμές των οχημάτων Model Y θα αυξηθούν κατά περίπου 2.000 ευρώ σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες από τις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το Σάββατο. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση την Παρασκευή για αυξήσεις των τιμών για όλα τα αυτοκίνητα Model Y στις ΗΠΑ κατά 1.000 δολάρια από την 1η Απριλίου.

Ξανά σε λειτουργία το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο έως και 174,72 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 7%, τη Δευτέρα μετά τις ανακοινώσεις. Η μετοχή βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κερδών της μετά την πτώση σε χαμηλό σχεδόν 10 μηνών την περασμένη εβδομάδα.

Τον Ιανουάριο, η Tesla προειδοποίησε για «ιδιαίτερα χαμηλότερη» αύξηση των πωλήσεων φέτος, καθώς επικεντρώνεται στην παραγωγή του ηλεκτρικού οχήματος επόμενης γενιάς, το οποίο έχει την κωδική ονομασία «Redwood».

Η κλήση της Tesla για τα τριμηνιαία κέρδη των τελευταίων τριών μηνών του 2024 ήταν, κατά γενική ομολογία, μια καταστροφή. Ακόμη και ο Dan Ives, ένας αναλυτής της Wall Street, γνωστός για την αισιοδοξία του για την εταιρεία, την χαρακτήρισε «ναυάγιο». Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η μείωση των λειτουργικών κερδών, η οποία οφειλόταν στις δραστικές μειώσεις των τιμών που αναγκάστηκε να υιοθετήσει η Tesla το 2023 προκειμένου να συνεχίσει να διακινεί αυτοκίνητα.

Κάποτε αδιαφιλονίκητη για το στέμμα του EV, η Tesla αντιμετωπίζει τώρα αυξανόμενο ανταγωνισμό όχι μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες EV όπως η Rivian και η Lucid Motors, αλλά και από παραδοσιακά ονόματα όπως η Toyota, η General Motors, η BMW και η Volkswagen. Το 2024, για πρώτη φορά στην ιστορία, η Tesla ξεπεράστηκε σε αριθμό πωλήσεων EV από τον κινεζικό ηλεκτρικό γίγαντα BYD.

Ταυτόχρονα, η παγκόσμια ζήτηση για τα EVs έχει πέσει σε τέλμα, καθώς οι mainstream αγοραστές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στην τεχνολογία και επιφυλακτικοί απέναντι στις υψηλές τιμές, οδηγώντας πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να περικόψουν τις επενδύσεις τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ