Κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις δοκιμάζει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όχι μόνο δεν κατάφερε να εκδηλώσει αντίδραση μετά την χθεσινή βουτιά, αλλά οι πωλητές δείχνουν να έχουν την κυριαρχία στο ταμπλό.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Παλεύουν να σταματήσουν το sell off

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,55% στις 1.386,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 44,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,46% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.338,34 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,89% στις 1.159,62 μονάδες.

Δοκιμάζονται οι στηρίξεις

Ο γενικός δείκτης εισέρχεται σταδιακά στη ζώνη στήριξης των 1.380 – 1.385 μονάδων, η οποία αν χαθεί θα ανοίξει το δρόμο προς τα χαμηλότερα επίπεδα των 1.360 μονάδων. Το μόνο θετικό είναι ότι η σημερινή πτώση μέχρι τώρα δεν έχει ανεβάσει σημαντικά τον τζίρο της αγοράς, με τους αγοραστές να είναι πολύ επιλεκτικοί ακόμη και σε αυτές τις τιμές, όταν δηλαδή αρκετοί τίτλοι έχουν κάνει ικανοποιητικές διορθώσεις τιμών.

Εν τέλει η συσσώρευση διαρκείας που πέρασε η αγορά τον τελευταίο μήνα «ξεσπά» καθοδικά για τον γενικό δείκτη, ο οποίος χρειάστηκε να υπερασπιστεί τουλάχιστον τέσσερις φορές τις στηρίξεις του αναλώνοντας σημαντικές δυνάμεις. Και η χθεσινή «άτσαλη» πτώση ενεργοποίησε αρκετές θέσεις που ήδη κατέγραφαν σημαντικά κέρδη, ελκυστικότατα προς κατοχύρωση και επουδενί προς απώλεια, σε περίπτωση που η στήριξη δεν σταματήσει τη διόρθωση.

Πάντως μέχρι τώρα η εικόνα της αγοράς δεν έχει ανησυχήσει τους εγχώριους αναλυτές. Τουναντίον μάλιστα οι διορθώσεις σε μια ανοδική κίνηση είναι προτιμότερες σε αντίθεση με τις μακρές περιόδους ανόδου. Και με σωστή διαχείριση, θα μπορούσε η αγορά να ανανεώσει τα καύσιμά της, επαναχρησιμοποιώντας τη ρευστότητα που εξασφαλίζει στην παρούσα σε πολύ καλύτερες τιμές κτήσης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Τιτάν και ΕΥΔΑΠ χάνουν 2,10% και 2,07% αντίστοιχα, με τις Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Εθνική και Motor Oil να καταγράφουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, ΟΤΕ και Autohellas.

Από την άλλη, ο Σαράντης καταγράφει κέρδη 1,20%, με τις Cenergy, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Coca Cola, Aegean και ΔΕΗ να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή οι Alpha Bank, Quest και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών