Η Allianz , συμφώνησε να πουλήσει την Fireman’s Fund, την αμερικανική ασφαλιστική μονάδα της για μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και πελάτες της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, στην Arch Insurance έναντι 1,4 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε την Παρασκευή η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία.

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής της Allianz να επικεντρωθεί σε μεγάλες εταιρικές και ειδικές επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Ρωσία: Πού οδηγούν ο σκιώδης στόλος και η ελλιπής ασφάλισή του

Πριν απο λίγο καιρό, η εταιρεία είχε προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της  αξίας 58,4 δισ. ευρώ. Για την ακρίβεια συρρικνώνεται, γίνεται λιγότερο αφιερωμένο σε γραφεία και λιγότερο …γερμανικό, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα στον τομέα των εμπορικών ακινήτων και στην εγχώρια αγορά της ασφαλιστικής εταιρείας.

Η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Allianz μειώθηκε κατά 6,2% το 2023 από 62,3 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Allianz αξίας 58,4 δισ. ευρώ καθώς η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία αναπροσάρμοσε ορισμένες συμμετοχές της και πούλησε καποιες άλλες.

Τα γραφεία της εταιρείας στο Βερολίνο

Η Allianz, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Ευρώπης, αντιμετωπίζει πιέσεις στο χαρτοφυλάκιο τόσο στην εγχώρια αγορά της όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι τιμές και η ζήτηση για εμπορικά ακίνητα μειώνονται απότομα.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά σε ποιο βαθμό χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ταμεία και άλλοι ιδιοκτήτες ακινήτων αναθεωρούν τις αξίες των συμμετοχών τους ή πωλούν καθώς η αγορά υποχωρεί.

Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία αναπροσάρμοσε ορισμένες συμμετοχές και πούλησε άλλες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ταϊβάν: Δημιουργεί το δικό της «Starlink» υπό την απειλή της Κίνας
Διεθνή |

Η Ταϊβάν δημιουργεί το δικό της «Starlink» - Στόχος να αντιμετωπίσει την κινεζική απειλή

Η διασφάλιση ότι τα συστήματα επικοινωνίας της Ταϊβάν θα παραμείνουν λειτουργικά σε έκτακτες στιγμές αποτελεί αυξανόμενη προτεραιότητα για τους κορυφαίους ηγέτες του νησιού τα τελευταία χρόνια