Οι επιβάτες των τρένων σε όλη την Αγγλία θα αντιμετωπίσουν σημαντική αναστάτωση σήμερα Παρασκευή, καθώς οι μηχανοδηγοί σε πέντε εταιρείες κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η 24ωρη απεργία της Παρασκευής θα είναι η πρώτη από τις τρεις διαδοχικές 24ωρες απεργίες που πραγματοποιεί το συνδικάτο μηχανοδηγών Aslef, με τα δρομολόγια στις σιδηροδρομικές εταιρείες Avanti West Coast, CrossCountry, East Midlands Railway, London Northwestern Railway και West Midlands Railway να αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Γερμανία: Σιδηρόδρομοι και αερομεταφορές στην αιχμή των απεργιών

Οι πέντε εταιρείες ανακοίνωσαν ότι δεν θα εκτελέσουν κανένα δρομολόγιο την Παρασκευή και προειδοποίησαν ότι και τα δρομολόγια του Σαββάτου θα μπορούσαν να επηρεαστούν.

Ποιες περιοχές και δρομολόγια θα πληγούν

Οι απεργίες θα έχουν ιδιαίτερες επιπτώσεις στους επιβάτες που επιχειρούν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο, στις βορειοδυτικές περιοχές και τη Γλασκώβη, με δρομολόγια που εκτελούνται από την Avanti, τον φορέα που είναι υπεύθυνος για τη βορειοδυτική κύρια γραμμή. Οι μηχανοδηγοί στη Σκωτία και την Ουαλία δεν απεργούν, αλλά οι διασυνοριακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες της Avanti θα διακοπούν.

Οι απεργίες συμπίπτουν με την απαγόρευση των υπερωριών από το σωματείο για όλους τους χειριστές, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη και θα διαρκέσει έως το Σάββατο, ενώ προγραμματίζεται άλλη μία 24ωρη απεργία για την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Αναμένεται ότι η απόφαση για μη υπερωριακή εργασία θα καταστήσει πιο πιθανές τις ακυρώσεις σύντομης ειδοποίησης και θα οδηγήσει σε αναστολή δρομολογίων.

Μετά την απεργία την Παρασκευή θα ακολουθήσουν απεργίες σε άλλα σημεία του δικτύου το Σάββατο και τη Δευτέρα.

Το Σάββατο, απεργίες θα πραγματοποιηθούν στο Chiltern, στο GWR, στο LNER, στο Northern και στο TransPennine και τη Δευτέρα θα ακυρωθούν τα δρομολόγια σε Greater Anglia, GTR’s Great Northern, Thameslink και Southern/Gatwick Express, Southeastern, South Western Railway και SWR Island Line.

Τον περασμένο μήνα το 96% των μελών του Aslef ψήφισαν υπέρ της απεργιακής δράσης. Οι μηχανοδηγοί έχουν ήδη πραγματοποιήσει 13 μονοήμερες απεργίες από τότε που ξεκίνησε η διαμάχη για τους μισθούς και τους όρους εργασίας τους το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν