Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των μηχανοδηγών στους βρετανικούς σιδηρόδρομους, μέλη του συνδικάτου Aslef και εργαζόμενους στις εταιρείες Avanti West Coast, CrossCountry, East Midlands, London Northwestern και West Midlands.

Η Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα των κυλιόμενων απεργιών, που αναμένεται να επηρεάσει τις σιδηροδρομικές εταιρείες Greater Anglia, Great Northern, Thameslink και Southern/Gatwick Express, Southeastern, South Western και SWR Island Line.

Βρετανία: Προ των πυλών της χρεοκοπίας η εταιρεία νερού – Ο ρόλος της Κίνας

Οι επιβάτες τρένων σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία κλήθηκαν να ελέγξουν πριν ταξιδέψουν, καθώς η δεύτερη ημέρα απεργιών των μηχανοδηγών θα έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή των περισσότερων δρομολογίων σε έξι μεγάλες γραμμές.

Στο πλαίσιο της απεργίας του συνδικάτου μηχανοδηγών Aslef, θα απεργήσει το προσωπικό που εργάζεται για τις εταιρείες Chiltern Railways, Great Western Railway, Heathrow Express, LNER, Northern και TransPennine Express (TPE).

Δεν θα υπάρχουν δρομολόγια στις Chiltern, Northern ή TPE, ενώ τα τρένα των Great Western, LNER και Heathrow Express θα εκτελούν πολύ μειωμένα δρομολόγια. Οι έξι εταιρείες έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι η απεργία του Σαββάτου θα μπορούσε να επηρεάσει τις υπηρεσίες την Κυριακή.

Η LNER, η οποία εκτελεί δρομολόγια στην κύρια γραμμή της ανατολικής ακτής, ανακοίνωσε ότι θα εκτελέσει 35 δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου, Εδιμβούργου και Δυτικού Γιορκσάιρ το Σάββατο, περίπου το 25% των κανονικών δρομολογίων της.

Η Great Western, η οποία εκτελεί δρομολόγια από το London Paddington προς τη νοτιοδυτική Αγγλία και τη νότια Ουαλία, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει «εξαιρετικά περιορισμένες υπηρεσίες» σε ορισμένες διαδρομές. Το Heathrow Express θα λειτουργεί επίσης με μειωμένη συχνότητα, κάθε 30 λεπτά, αντί για τα συνηθισμένα 15 λεπτά.

Οι μηχανοδηγοί στη Σκωτία και την Ουαλία δεν απεργούν, αλλά οι διασυνοριακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες του LNER και της Great Western αναμένεται να διακοπούν.

Οι απεργίες συμπίπτουν με την απαγόρευση υπερωριών από την Aslef για όλους τους φορείς εκμετάλλευσης, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη και θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο, ενώ άλλη μια 24ωρη απεργία είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Τι ζητούν οι απεργοί

Μιλώντας πριν από τη δράση, ο γενικός γραμματέας του Aslef, Mick Whelan, είπε: «Θέλουμε αυτό που πάντα θέλαμε, έχοντας κάνει το καθήκον μας μαζί, με πολλούς άλλους εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν επιδιώξαμε αύξηση μισθού στα δύο χρόνια. Αναζητήσαμε μια απλή αύξηση μισθών στη συνέχεια μόνο για να μάθουμε ότι οι άνθρωποι για τους οποίους εργαζόμαστε έχουν υπογράψει μάλλον αμφίβολες συμφωνίες με την κυβέρνηση, για να περιορίσουν τις αυξήσεις στους μισθούς μας».

Και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να είμαστε εδώ, δεν θέλουμε να στεκόμαστε σε ουρές, χάνοντας χρήματα. Θέλουμε έναν καλύτερο, ασφαλέστερο, καθαρότερο σιδηρόδρομο».

Ένας εκπρόσωπος της Rail Delivery Group, που εκπροσωπεί τους φορείς εκμετάλλευσης τρένων, δήλωσε:

«Λυπούμαστε που αυτός ο γύρος απεργιών που κάλεσε η ηγεσία του Aslef κινδυνεύει να διαταράξει τα ταξίδια. Ενώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να κινούνται τα τρένα και θα συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τρένα σε κίνηση, δυστυχώς θα υπάρξουν μειωμένες υπηρεσίες από την Πέμπτη 4 Απριλίου έως την Τρίτη 9 Απριλίου. Η συμβουλή μας είναι να ελέγχετε πριν ταξιδέψετε και να ακολουθείτε τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές πληροφορίες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]