Νέα επίπεδα στήριξης μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, αναζητεί το χρηματιστήριο της Αθήνας. 

Λίγο μετά το άνοιγμα ο Γενικός Δείκτης ενισχυόταν κατά 0,37% στις 1.388,58. Ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,42%μ ενώ οι τράπεζες καταγράφουν κέρδη της τάξης του 0,69%.

Εκτός από τις διεθνείς εξελίξεις, όπου το ενδιαφέρον στρέφεται στη Federal Reserve και την ΕΚΤ, η εγχώρια αγορά εστιάζει το επενδυτικό της ενδιαφέρον στην παρουσίαση της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για την ελληνική οικονομία, αλλά και στα σήματα που θα στείλει ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας από το βήμα της 91ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΤτΕ.

ΤτΕ και ΤΧΣ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σημερινή αντιπαράθεση στη Βουλή αναφορικά με την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τράπεζες. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης αναμένεται να ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, οι οποίες θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση αναφορικά με ο ΤΧΣ. Στη συνεδρίαση αναμένεται να συμμετέχουν με σχετικές εισηγήσεις, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Ηλίας Ξηρουχάκης.

Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, οι δυναμικοί παράγοντες ανόδου της λεωφόρου Αθηνών (κερδοφορία-ρεκόρ των εγχώριων εισηγμένων, βήματα του ΧΑ προς την επενδυτική βαθμίδα, ευνοϊκό διεθνές επενδυτικό κλίμα κλπ.) δεν ανατράπηκαν εντελώς μέσα σε λίγες συνεδριάσεις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Πέτρος Στεριώτης, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA), συνεπώς δεν θα δραματοποιήσουμε την πτώση του Γενικού Δείκτη από τα υπερδεκαετή του υψηλά. Αλλά η συγκυρία ταυτόχρονων σημάτων πώλησης στα βραχυχρόνια και αγοράς στα μακροπρόθεσμα timeframe ίσως αποτελεί προάγγελο πλάγιας κίνησης, με το ΧΑ να αναζητά τον επόμενο καταλύτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες