Ανοδικά κινήθηκαν στην πλειοψηφία τους οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, ενόψει των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών, των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στην Κίνα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η Τράπεζα της Κορέας, η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας, η Τράπεζα της Ταϊλάνδης και η Κεντρική Τράπεζα των Φιλιππίνων έχουν προγραμματισμένες συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα, όπου θα λάβουν αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική τους.

Η S&P Global αναμένει ότι και οι τέσσερις τράπεζες θα διατηρήσουν τα επιτόκιά τους σταθερά, αλλά πρόσθεσε επίσης σε σημείωμά της ότι «η Τράπεζα της Κορέας μπορεί να είναι μεταξύ [των τραπεζών] που [βρίσκονται] κοντά στη μείωση των επιτοκίων και η ρητορική θα είναι στο επίκεντρο».

Επισημαίνεται ότι η BOK ήταν μια από τις πρώτες ασιατικές τράπεζες που σταμάτησαν τον κύκλο σύσφιγξης των επιτοκίων το 2023.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι δείκτες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την Κίνα θα είναι στο επίκεντρο, με την Κίνα να δημοσιεύει επίσης εμπορικά στοιχεία για τον Μάρτιο την Παρασκευή.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέκαμψε για να περάσει το όριο των 39.000, ανεβαίνοντας 0,91% για να κλείσει στις 39.347,04 μονάδες, ενώ ο Topix ευρείας βάσης σημείωσε άνοδο 0,95%, κλείνοντας στις 2.728,32 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέβηκε 0,13% στις 2.717,65 μονάδες, αλλά ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε απώλειες 1,34% και διαμορφώθηκε στις 860,57 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,16% για να τερματίσει στις 7.785,4.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διαπραγματεύτηκε κοντά στην σταθερή γραμμή, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας ήταν χαμηλότερος κατά 0,88% καθώς οι συναλλαγές ξεκίνησαν ξανά μετά από αργία και έκλεισαν στις 3.536,4 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές