Η Blackstone Inc. έκλεισε μια συμφωνία περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έναν ιδιοκτήτη διαμερισμάτων, ένδειξη πως ο παγκόσμιος κολοσσός στις επενδύσεις ακινήτων βλέπει μια ώριμη στιγμή για να ρίξει χρήματα στην αγορά ακινήτων, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Gucci: Εξαγοράζει από την Blackstone κτίριο στο Μιλάνο έναντι 1,3 δισ. ευρώ

Η Blackstone συμφώνησε να αποκτήσει την Apartment Income REIT, γνωστή ως AIR Communities, σε μια συμφωνία μετρητών για 39,12 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με δήλωση τη Δευτέρα. Αυτό είναι ένα premium 25% από την τιμή της μετοχής της εταιρείας των 31,35 δολαρίων στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στις 5 Απριλίου.

Ρίχνει πάνω από 400 εκατ. δολάρια

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσει και να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο διαμερισμάτων της εταιρείας. Η Blackstone Real Estate Partners X, ένα fund που συγκέντρωσε περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, θα αγοράσει τις μετοχές.

Η εξαγορά της AIR Communities είναι το τελευταίο στοίχημα στέγασης της Blackstone, μετά τη συμφωνία ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ιδιωτική ιδιοκτησία Tricon νωρίτερα φέτος. Η εταιρεία εντείνει το κυνήγι της για συμφωνίες καθώς οι τιμές πέφτουν στις αγορές εμπορικών ακινήτων, με τον πρόεδρο Jon Gray να λέει στους επενδυτές ότι η εταιρεία πιστεύει ότι «οι αξίες των ακινήτων έχουν πιάσει πάτο».

Η πτώση των τιμών ευνοεί επενδύσεις

“Η AIR Communities αντιπροσωπεύει το υψηλότερης ποιότητας, μεγάλης κλίμακας χαρτοφυλάκιο διαμερισμάτων που έχουμε αποκτήσει ποτέ και βρίσκεται σε αγορές όπου τα θεμελιώδη στοιχεία πολλών οικογενειών είναι ισχυρά”, δήλωσε ο Nadeem Meghji, παγκόσμιος συν-επικεφαλής της Blackstone Real Estate.

Η AIR Communities, με έδρα το Ντένβερ, διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 76 κοινοτήτων διαμερισμάτων που διατίθενται στην αγορά σε ενοικιαστές υψηλών προδιαγραφών, με συγκεντρωμένες συμμετοχές στο Μαϊάμι, την Ουάσινγκτον και άλλες μεγάλες αγορές. Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών των ενοικιαστών της εταιρείας ήταν 237.000 δολάρια το 2023, με μέσο εισόδημα άνω των 2.700 δολαρίων ανά μονάδα, σύμφωνα με παρουσίαση.

Η αγορά διαμερισμάτων έχει δεχθεί πιέσεις τους τελευταίους μήνες, καθώς οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος δανεισμού και πτώση των αποτιμήσεων. Οι τιμές αυτών των κτιρίων τους τελευταίους 12 μήνες έως τον Μάρτιο έχουν μειωθεί κατά 8%, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης ακινήτων Green Street.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή