Η Microsoft γνωστοποίησε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός νέου κόμβου τεχνητής νοημοσύνης στο Λονδίνο, ο οποίος θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων προϊόντων αλλά και την έρευνα.

Η νέα μονάδα της αμερικανικής εταιρείας θα διευθύνεται από τον Μουστάφα Σουλεϊμάν, τον γεννημένο στο Λονδίνο συνιδρυτή της DeepMind που εξαγοράστηκε από την Google, τον άνθρωπο που έγινε πρωτοσέλιδο τον περασμένο μήνα όταν η Microsoft ανακοίνωσε την πρόσληψή του.

Η Intel θα κατασκευάζει κατά παραγγελία τσιπ της Microsoft

Προφανώς ως κύριος υποστηρικτής της OpenAI, δημιουργού του ChatGPT, η Microsoft θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στην ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός για την προσέλκυση των κορυφαίων ταλέντων του χώρου συνεχίζεται αμείωτος τους τελευταίους 18 μήνες, ακόμη και επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Με αυτό σαν δεδομένο η Microsoft ενδέχεται να επιδιώξει την προσέλκυση περισσότερων στελεχών από άλλες εταιρείες που εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη για να στελεχώσουν τη νέα της μονάδα επί βρετανικού εδάφους.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιλογή του Λονδίνου για την εγκατάσταση της νέας μονάδας αντιπροσωπεύει επίσης μια νίκη για τη Βρετανία, η προσπάθησε να ενισχύσει τα διαπιστευτήριά της ως τεχνολογικής υπερδύναμης από τότε που φιλοξένησε την πρώτη παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης τον περασμένο Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Microsoft ανακοίνωσε την πρόσληψη του συνιδρυτή της DeepMind, Σουλεϊμάν, για να διευθύνει το εσωτερικό τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της αμερικανικής εταιρείας.

Ο Σουλεϊμάν εγκατέλειψε τη δική του πρόσφατα συσταθείσα εταιρεία, Inflection AI, για να ενταχθεί στη Microsoft, παίρνοντας μαζί του δεκάδες μέλη του προσωπικού. Η κίνηση αυτή δέχτηκε σημαντική κριτική από αρκετές πλευρές, καθώς η μεταφορά προσωπικού σήμαινε ότι η Microsoft απέφυγε τον ρυθμιστικό έλεγχο που συνήθως συνοδεύεται από μια παραδοσιακή εξαγορά.

Αν και παραμένει ασαφές πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει το νέο κέντρο, η ανακοίνωση βασίζεται στην πρόσφατη δέσμευση της Microsoft να επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (3,16 δισεκατομμύρια δολάρια) στην υποδομή των κέντρων δεδομένων και στη βελτίωση των δεξιοτήτων τεχνητής νοημοσύνης σε ολόκληρη τη Βρετανία.

«Γνωρίζω –μέσα από τη στενή μου συνεργασία με στελέχη στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, την επιχειρηματική κοινότητα και τον ακαδημαϊκό κόσμο– ότι η χώρα έχει δεσμευτεί να προωθήσει την τεχνητή νοημοσύνη υπεύθυνα και με δέσμευση για την ασφάλεια να οδηγήσει τις επενδύσεις, την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη», έγραψε ο Σουλεϊμάν σε ανάρτηση στο blog της εταιρείας που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

«Η απόφασή μας να ανοίξουμε αυτόν τον κόμβο στο Ηνωμένο Βασίλειο αντανακλά αυτή τη φιλοδοξία», καταλήγει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης