Περισσότερα από 6 δισ. δολάρια σχεδιάζει να χορηγήσει στην νοτιοκορεατική Samsung, η κυβέρνηση Μπάιντεν, προκειμένου η εταιρεία να επεκτείνει την παραγωγή chip στο Τέξας, ανέφερεαν στο Reuters δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η επιδότηση , η οποία θα παρουσιαστεί από τη γραμματέα του υπουργείου Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο, θα διατεθεί για την κατασκευή τεσσάρων εγκαταστάσεων στο Τέιλορ, συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου κατασκευής τσιπ 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η Samsung το 2021, ενός άλλου εργοστασίου, μιας προηγμένης εγκατάστασης συσκευασίας και ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης.

Θα περιλαμβάνει επίσης μια επένδυση σε άλλη άγνωστη τοποθεσία, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι η Samsung θα υπερδιπλασιάσει την επένδυσή της στις ΗΠΑ σε πάνω από 44 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος της συμφωνίας.

Επιδοτήσεις

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση της παραγωγής ημιαγωγών, η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη επιδοτήσει με 6,6 δισ. δολ. την ταϊβανέζικη TSMC, η οποία συμφώνησε να επεκτείνει την επένδυσή της κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε 65 δισεκατομμύρια δολάρια και να προσθέσει ένα τρίτο εργοστάσιο στην Αριζόνα έως το 2030.

Το Κογκρέσο το 2022 ενέκρινε το Chips and Science Act για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής ημιαγωγών με 52,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις έρευνας και παραγωγής. Οι νομοθέτες ενέκριναν επίσης 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατική αρχή δανεισμού, αλλά μία από τις πηγές είπε ότι η Samsung δεν σχεδιάζει να λάβει δάνεια.

Στόχος του νόμου είναι να μειωθεί η εξάρτηση από την Κίνα και την Ταϊβάν, καθώς το μερίδιο της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας ημιαγωγών στις ΗΠΑ έχει μειωθεί από 37% το 1990 σε 12% το 2020, σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν θα παραστεί στην εκδήλωση, δήλωσαν οι δύο άνθρωποι. Αντιμετωπίζει μια σκληρή μάχη για να κερδίσει μια δεύτερη θητεία τον Νοέμβριο ενάντια στον πρώην πρόεδρο και Ρεπουμπλικανό αντίπαλο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Γκρεγκ Άμποτ, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας προσκλήθηκε να παρευρεθεί, πρόσθεσε ένας από τους ανθρώπους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές