Εννιά φορές πάνω αναμένονται να είναι τα κέρδη της Samsung Electronics στο πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, καθώς η ανάκαμψη των τιμών των ημιαγωγών αυξάνει τα κέρδη μετά από μια σοβαρή ύφεση που βιώνει ο κλάδος των ημιαγωγών.

Τα λειτουργικά κέρδη του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ μνήμης και τηλεοράσεων στον κόσμο πιθανότατα αυξήθηκαν στα 5,7 τρισεκατομμύρια γουόν (4,24 δισεκατομμύρια δολάρια) στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της LSEG.

Samsung: Η δημιουργική AI της Google στα νέα Galaxy S24

Πρόκειται για τα υψηλότερα κέρδη της Samsung από το τρίτο τρίμηνο του 2022. Συγκρίνεται, δε, με τα λειτουργικά κέρδη 640 δισεκατομμυρίων γουόν που σημείωσε στο πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τμήμα ημιαγωγών της εταιρείας, παραδοσιακά το κομμάτι των δραστηριοτήτων της από το οποίο αποκομίζει τα περισσότερα έσοδά της, αναμένεται να παρουσιάσει τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη της μετά από πέντε τρίμηνα, περίπου 750 δισεκατομμυρίων γουόν, σύμφωνα με μια μέση εκτίμηση από 12 αναλυτές.

Οι τιμές των τσιπ μνήμης ανέκαμψαν από το κατώτατο σημείο τους στα μέσα του 2022, λόγω της ασθενούς ζήτησης, μετά την πανδημία, για gadget που χρησιμοποιούν τα τσιπ.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, οι τιμές των τσιπ DRAM – που χρησιμοποιούνται σε τεχνολογικές συσκευές- αυξήθηκαν κατά περίπου 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι τιμές για τα τσιπ NAND Flash που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση δεδομένων αυξήθηκαν από 23% έως 28%, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων TrendForce.

Aνοδικές προοπτικές για τη ζήτηση τσιπ μνήμης

Οι ανοδικές προοπτικές για τη ζήτηση τσιπ μνήμης, συμπεριλαμβανομένης της αλματώδους ανάπτυξης της ζήτησης για τσιπ όπως η μνήμη υψηλού εύρους ζώνης (HBM) που χρησιμοποιείται σε chipset τεχνητής νοημοσύνης, έχει οδηγήσει σε άνοδο 29% τη μετοχή της Samsung τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι δραστηριότητες σχεδιασμού ημιαγωγών και συμβολαιακής κατασκευής τσιπ της Samsung εξακολουθούν να είναι ζημιογόνες, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Ωστόσο, οι κατασκευαστές τσιπ μνήμης έχουν περιορισμένη προσφορά τσιπ χαμηλότερου περιθωρίου από την ύφεση, ενώ οι αγοραστές ανανεώνουν τα αποθέματα, βελτιώνοντας τα κέρδη του τεχνολογικού γίγαντα.

Εν τω μεταξύ, η επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας της ανέφερε πιθανότατα λειτουργικό κέρδος περίπου 3,8 τρισεκατομμυρίων γουόν, σύμφωνα με μέσο όρο προβλέψεων από 12 αναλυτές, ελαφρώς χαμηλότερα από τα κέρδη 3,94 τρισεκατομμυρίων γουόν της μονάδας πριν από ένα χρόνο.

Η Samsung άρχισε να πουλάει το τελευταίο μοντέλο της ναυαρχίδας smartphone, Galaxy S24, στα τέλη Ιανουαρίου, με μια σειρά από λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να ανταγωνιστεί τον μεγάλο αντίπαλό της Apple, που βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς.

Αυτό οδήγησε τη Samsung να διαθέσει περίπου 57 εκατομμύρια smartphones κατά το πρώτο τρίμηνο, αριθμός αυξημένος κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την Eugene Investment & Securities.

Η μέση τιμή πώλησης των smartphone της Samsung επίσης πιθανότατα αυξήθηκε κατά 30% στα 340 δολάρια σε τρίμηνο, υποστηρίζοντας τα κέρδη, σύμφωνα με την Eugene.

Ο τεχνολογικός γίγαντας θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των κερδών του πρώτου τριμήνου την Παρασκευή προτού παρουσιάσει τα πλήρη στοιχεία αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές