Η Samsung θα μπορούσε να προσθέσει τεχνολογία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης στον φωνητικό της βοηθό Bixby, δήλωσε στο CNBC κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, καθώς η κορεατική εταιρεία θέλει να ενισχύσει την ελκυστικότητα των συσκευών της.

Ο ψηφιακός βοηθός Bixby έκανε την εμφάνισή του το 2017, μαζί με το smartphone Galaxy S8, τότε ναυαρχίδα της Samsung. Το λογισμικό προσέφερε μια σειρά από λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων ζωντανών μεταφράσεων ή συστάσεων εστιατορίων.

Το μεγάλο παιχνίδι των επενδύσεων στην AI και το σύνδρομο FOMO

Ωστόσο, οι φωνητικοί βοηθοί είναι συνήθως λιγότερο… συνομιλητές και βασίζονται στο ότι οι χρήστες κάνουν ερωτήσεις και λαμβάνουν απαντήσεις.

Ερχόμενοι στο σήμερα, τα chatbots είναι πλέον πιο προηγμένα και ικανά να χειρίζονται πολύ πιο σύνθετα ερωτήματα, μετά την εμφάνιση του ChatGPT της OpenAI και των υπόλοιπων εταιρειών του χώρου.

Αυτά τα νέας εποχής chatbot αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, που επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν ένα ερώτημα και να δημιουργείται μια απάντηση με τη μορφή κειμένου, εικόνας και πλέον ακόμη και βίντεο.

Ο Bixby της Samsung βρίσκεται εγκατεστημένος σε όλες τις συσκευές της εταιρείας, από smartphone και smartwatch μέχρι τις οικιακές συσκευές της. Η εταιρεία το βλέπει ως βασικό εργαλείο για τους χρήστες να ελέγχουν τις συσκευές τους.

Προφανώς ο Bixby δεν είχε μέχρι σήμερα τις δυνατότητες του ChatGPT. Ωστόσο, όπως πολλοί κατασκευαστές smartphone, η Samsung προσπαθεί να εμπλουτίσει τις συσκευές της με πιο προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης νέα χαρακτηριστικά με το Galaxy AI, που παρουσιάστηκε με τη νέα σειρά smartphone S24. Το Galaxy AI περιλαμβάνει μια επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες να κυκλώνουν κάτι στις οθόνες τους και να το αναζητούν στο Google, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν εφαρμογές.

Αυτό που θέλει πλέον να κάνει η Samsung είναι να ενσωματώσει τον Bixby σε αυτές τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

«Ο Bixby υπήρξε ένας βασικός φωνητικός βοηθός για τη Samsung όχι μόνο για τις κινητές συσκευές, αλλά και για τις τηλεοράσεις και τις ψηφιακές συσκευές που υπάρχουν στο οικοσύστημά της. Επομένως, αποτέλεσε τον βασικό πυρήνα φωνητικού βοηθού μέχρι στιγμής», δήλωσε στο CNBC ο Won-joon Choi, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στην επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας της Samsung.

«Με την εμφάνιση της δημιουργικής τεχνολογίας AI και των LLM (μεγάλο γλωσσικό μοντέλο), πιστεύω ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο του Bixby, έτσι ώστε να εξοπλιστεί με δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη και να γίνει πιο έξυπνο στο μέλλον», είπε ο Choi. Η προσθήκη αυτού θα «επιτρέψει μια πιο φυσική συνομιλία και θα δημιουργήσει μια διεπαφή που υποστηρίζει τα προϊόντα Samsung στο οικοσύστημά μας».

Ο Choi δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε ο Bixby μπορεί να αποκτήσει δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, αλλά είπε ότι η Samsung «εργάζεται τόσο σκληρά» για να τις προσφέρει.

Η εστίαση της Samsung στη συγκεκριμένη τεχνολογία έρχεται σε μια περίοδο που οι επενδυτές εξετάζουν εξονυχιστικά τι θα προσφέρει η Apple όσον αφορά τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη. Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της, WWDC, τον Ιούνιο, όταν η εταιρεία αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να μιλήσει για ορισμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον