Ενισχύονται οι τιμές του χρυσού μετά από τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής τις ΗΠΑ που τροφοδότησαν τις ελπίδες για μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων, ενώ οι επίμονες γεωπολιτικές ανησυχίες καθιστούν το χρυσό ελκυστική επιλογή.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.346,23 δολάρια η ουγγιά. Την Τρίτη, οι τιμές του χρυσού έφθασαν σε υψηλό όλων των εποχών για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% στα 2.362,20 δολάρια.

Wall Street: Δεύτερη μέρα απωλειών

Βοηθώντας τον χρυσό, οι αποδόσεις του δολαρίου ΗΠΑ και του δημοσίου υποχώρησαν μετά τα στοιχεία.

Οι μετρήσεις του πληθωρισμού

Έκθεση του υπουργείου Εργασίας έδειξε ότι ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (PPI) αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο, σε σύγκριση με αύξηση 0,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

«Τα δεδομένα PPI ήταν λίγο πιο ψυχρά από το αναμενόμενο και αυτό κρατά ζωντανές τις ελπίδες για πιθανές μειώσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους,ως αποτέλεσμα ο χρυσός είναι υψηλός», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures. «Οι αγορές από τις κεντρικές τράπεζες και η γεωπολιτική αβεβαιότητα συνεχίζουν να είναι οι πυλώνες στήριξης της αγοράς χρυσού», πρόσθεσε.

Η Fed θα μπορούσε να ξεκινήσει μειώσεις των επιτοκίων ήδη από τη συνεδρίασή της στα τέλη Ιουλίου, στοιχηματίζουν οι traders, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο χρυσός λειτουργεί ως επένδυση αντιστάθμιση στον πληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο.

Το σποτ ασήμι σημείωσε άνοδο 0,6% στα 28,14 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 2,2% στα 981,10 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 0,5% στα 1.045,75 δολάρια.

Αλλού, η εταιρεία εξόρυξης χρυσού Sibanye Stillwater ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να περικόψει περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας καθώς αναδιαρθρώνει τη λειτουργία του χρυσού στη Νότια Αφρική. Έχει ήδη περικόψει περίπου 2.000 θέσεις εργασίας στις δραστηριότητές που αφορούν την πλατίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities