Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με πτώση την Πέμπτη καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές αφομοίωσαν την τελευταία απόφαση για τα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,44% στις 504,34 μονάδες.

Wall Street: Δεύτερη μέρα απωλειών

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,47% στις 7.923,8 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατά ο,82% στις 17,949.26 και o CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,27% στις 8,023.74 μονάδες.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια και οι περισσότεροι κλάδοι ήταν σε αρνητικό έδαφος, με τις τράπεζες να υποχωρούν 2,4%. Οι τράπεζες και οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών ηγήθηκαν των απωλειών, με πτώση 2,4% και 2,1% αντίστοιχα.

Η απόφαση της ΕΚΤ

Αμετάβλητα, ως αναμενόταν ευρέως, διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επιτόκια στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στην Φρανκφούρτη.

Η Λαγκάρντ στην ομιλία της που κινήθηκε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του διοικητικού συμβουλίου τόνισε ότι «εάν η επικαιροποιημένη εκτίμησή μας για τις προοπτικές του πληθωρισμού, η δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και η ισχύς της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής αυξήσουν περαιτέρω την πεποίθησή μας ότι ο πληθωρισμός συγκλίνει προς το στόχο μας με βιώσιμο τρόπο, θα ήταν σκόπιμο να μειωθεί το τρέχον επίπεδο περιορισμού της νομισματικής πολιτικής.» Η αντίστοιχη φράση προστέθηκε στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας υποδαυλίζοντας τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από  την κεντρική τράπεζα τον Ιούνιο. Η ίδια η Λαγκάρντ την χαρακτήρισε «σημαντική» και μια «ηχηρή και σαφής ένδειξη» του σημερινού κλίματος της τράπεζας.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια διόρθωση μετά την τριήμερη άνοδο

Με ήπια υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου, το οποίο σημείωσε σημαντικές άμυνες  αντιμετωπίζοντας μια πολύ υψηλή μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές αλλά και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Η αγορά διόρθωσε μετά την άνοδο των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο γενικός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 2,66%.

Εκλεισε στις 1.416,53 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,27%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.411,31 μονάδες (-0,63%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 98,56 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 17.995.503 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,59%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές