Το ρετιρέ του Rupert Murdoch στο Μανχάταν είναι και πάλι στην αγορά σε τιμή που ολοένα και μειώνεται, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μέρντοχ: Η νέα αρραβωνιαστικιά του και οι πλούσιοι συγγενείς της

Το συγκρότημα περίπου 7.000 τετραγωνικών ποδιών στο Flatiron καταχωρήθηκε για πρώτη φορά από τον επίτιμο πρόεδρο της News Corp για 62 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Έκτοτε στην τιμή έχει πέσει ψαλίδι πολλές φορές: Πριν διαγραφεί τον Δεκέμβριο του 2023, η ζητούμενη τιμή είχε πέσει στα 42 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το StreetEasy.

«Θα το πουλήσουμε»

«Δεν μπορώ να αποφανθώ για τις προηγούμενες τιμές καταχώρησης», λέει ο Kyle Blackmon, επικεφαλής πωλήσεων πολυτελείας στην Compass, ο οποίος εκπροσωπεί το ακίνητο για 38,5 εκατομμύρια δολάρια. “Λαμβάνω υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες και τιμολογώ αυτό σε ένα επίπεδο που πιστεύουμε ότι θα αυξήσει την πιθανότητα να υπάρξει ειδικό ενδιαφέρον για τη μονάδα. Σκοπεύουμε να το πουλήσουμε».

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, το 2014 ο Murdoch πλήρωσε συνολικά 57,9 εκατομμύρια δολάρια για το triplex και μια μικρότερη μονάδα τριών υπνοδωματίων, 3.300 τετραγωνικών ποδιών στο κτίριο.

Οι πολλαπλές μειώσεις τιμών του διαμερίσματος δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την κατεύθυνση της αγοράς του Μανχάταν, λέει ο Jonathan Miller, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του εκτιμητή Miller Samuel. «Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε απότομες πτώσεις στην τιμή για αυτό το υποσύνολο πολυτελείας», λέει. «Η δραστηριότητα ήταν σχετικά σταθερή από την κορύφωσή της το 2021».

Το Μανχάταν είχε 10 πωλήσεις συνεταιρισμών και διαμερισμάτων που ξεπέρασαν τα 50 εκατομμύρια δολάρια το 2021, 12 το 2022 και 10 το 2023, λέει ο Μίλερ. Το διαμέρισμα μπορεί να μαράζωσε επειδή «ο Μέρντοχ είναι μια πολωτική φιγούρα», εικάζει. «Οι συνθήκες της αγοράς δεν εξηγούν την έλλειψη δραστηριότητας».

«Απίστευτα έξυπνος επιχειρηματίας»

Κληθείς να σχολιάσει μέσω εκπροσώπου της Compass, ο Μέρντοχ αρνήθηκε.

Το διαμέρισμα, το οποίο καλύπτει τον 58ο, 59ο και 60ο όροφο του κτιρίου, έχει θέα 360 μοιρών στη Νέα Υόρκη. Ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στην ψυχαγωγία, με σαλόνι διπλού ύψους, κουζίνα, επίσημη τραπεζαρία και βεράντα 586 τετραγωνικών ποδιών. Ο δεύτερος όροφος είναι κυρίως αφιερωμένος στα υπνοδωμάτια και ο τελευταίος όροφος έχει τη μεγάλη κύρια σουίτα. (Μαζί με μια σπειροειδή σκάλα, οι όροφοι συνδέονται με εσωτερικό ιδιωτικό ανελκυστήρα.) Συνολικά, υπάρχουν πέντε κρεβάτια και 6,5 λουτρά.

“Η ενέργεια που λαμβάνει ο πελάτης μου μειώνοντας την τιμή αντικατοπτρίζει την επιθυμία για συναλλαγές”, λέει ο Blackmon. «Είναι ένας απίστευτα έξυπνος επιχειρηματίας και σκοπεύουμε να κάνουμε τη δουλειά γι’ αυτόν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή