Η «ψήφος» του Φουρλή στην ΑΒ Βασιλόπουλος

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο όμιλος Fourlis στα Holland & Barrett και στη συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος

·         Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με αναλυτές για τα οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης.

·         Η διοίκηση ανέφερε ότι σκοπεύει να ανοίξει νέα καταστήματα με το μοντέλο του shop in shop στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας.

·         Για όσους παρομοιάζουν το συγκεκριμένο εγχείρημα με τη συμμαχία του «Κωτσόβολου» με τον «Μαρινόπουλο» πριν αρκετά χρόνια πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν πως δεν έχει καμία.

·         Πρώτον γιατί αφορά άλλη κατηγορία προϊόντων που είναι συμπληρωματική με τα είδη του σούπερ μάρκετ, όπως οι βιταμίνες, τα συμπληρώματα διατροφής και τα φυσικά προϊόντα ομορφιάς.

·         Δεύτερον, διότι η ΑΒ Βασιλόπουλος δεν έχει καμία σχέση με τον Μαρινόπουλο και την κατάσταση που βίωνε όταν συμφωνούσε με την Κωτσόβολος.

·         Να σημειωθεί πως το σχέδιο της Fourlis προβλέπει την ανάπτυξη ενός δικτύου 100 καταστημάτων Holland & Barrett σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία.

————–

Τι ψάχνει το efood στη μικρή λιανική

·         Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του efood να βάλει πόδι στη μικρή λιανική με φυσικά καταστήματα.

·         Ποιος θα περίμενε ότι η πλατφόρμα που έμαθε τους Έλληνες να παραγγέλλουν το καθημερινό καφέ τους… ηλεκτρονικά να κάνει μια τέτοια κίνηση που θυμίζει παρελθόν.

·         Ωστόσο όσοι γνωρίζουν τα μυστικά του εμπορίου μιλάνε για μια απόφαση με πολύ προοπτική.

·         Όπως λένε, ο συνδυασμός online και φυσικού καταστήματος είναι το μοντέλο του μέλλοντος.

·         Τα δυο πρώτα καταστήματα γειτονιάς (ψιλικατζίδικα) σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας που θα φέρουν το σήμα «efood» θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

·         Να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί της Delivery Hero εισέρχονται σε μια αγορά που τζιραρει από 2 δισ. ευρώ έως 4 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

·         Χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται οι πωλήσεις καφέ…

—————-

Το σοκ του Τζώρτζη με την έκθεση της Alvarez

·         Την ειδησεογραφία εξακολουθεί να απασχολεί η δίκη για το σκάνδαλο της Folli Follie.

·         Κυρίως γιατί ακούγονται πολλά και ενδιαφέροντα στις απολογίες των … πρωταγωνιστών, την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

·         Χθες, την πιάτσα απασχόλησε έντονα η δήλωση του γιου του ιδρυτή του ομίλου, Τζώρτζη Κουτσολιούτσου πως δεν γνώριζε την έκταση των «ωραιοποιήσεων» στις λογιστικές καταστάσεις.

·         Υποστήριξε μάλιστα πως όταν διαπίστωσε την έκταση της παραποίησης των στοιχείων έπαθε σοκ όταν βγήκε η έκθεση της Alvarez.

·         Αισθάνθηκε λέει ένα θυμό και μια αγανάκτηση, και πως δεν μπορούσε να φανταστεί πως γινόντουσαν τέτοιου είδους παρατυπίες…

·         Αν ήξερε λέει τα επακόλουθα της ωραιοποίησης ότι ήταν ωρολογιακή βόμβα… θα είχε αντιδράσει αλλιώς.

·         Η άλλη αναφορά του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου που συζητήθηκε ήταν για τον ρόλο που είχε ο πατέρας τους στην επιχείρηση και την απόλυτη κυριαρχία του

·         «Είσαι ο γιος μου, αλλά αυτό το μαγαζί είναι δικό μου και θα κάνω ότι θέλω», φέρεται να του είπε.

·         Κλείνοντας ο άλλοτε πανίσχυρος μάνατζερ υποστήριξε πως σήμερα ζει με την βοήθεια φίλων…

————-

Η «ακτινογραφία» του Χρηματιστηρίου τον Μάρτιο

·         Στο 58,2% αυξήθηκαν οι συναλλαγές των ξένων τoν Μάρτιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του νέου AXIANumbers.

·         Η Κεφαλαιοποίηση διαμορφώθηκε στο τέλος του μήνα στα €92,48 δισ., παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,88%, σε σχέση με τα επίπεδα του Φεβρουαρίου.

·         Οι χώρες με την μεγαλύτερη αξία χαρτοφυλακίου (μερίδες πελάτη) για το μήνα ήταν οι ΗΠΑ με αξία συνολικού χαρτοφυλακίου €12,49 δισ.

·         Ακολούθησαν η Κύπρος με αξία χαρτοφυλακίου €10,25 δισ. και η Γερμανία με αξία χαρτοφυλακίου €5,85 δισ.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino