Η Τσέλσι ξόδεψε 75,14 εκατομμύρια λίρες (93,39 εκατομμύρια δολάρια) σε αμοιβές διαμεσολαβητών και μάνατζερ τον περασμένο χρόνο, σχεδόν το ένα πέμπτο του συνόλου που πληρώνουν οι σύλλογοι της Premier League, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA).

Συνολικά, η FA ανέφερε ότι οι σύλλογοι της Premier League ξόδεψαν 409,5 εκατομμύρια λίρες σε αμοιβές διαμεσολαβητών και μάνατζερ για τους 12 μήνες από την περίοδο της 1ης Φεβρουαρίου 2023.

Ποιες είναι στη λίστα

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η δεύτερη με τις υψηλότερες δαπάνες στην κορυφαία κατηγορία με 60,62 εκατομμύρια λίρες, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (34 εκ.), η Λίβερπουλ (31,5 εκ.) και η Άρσεναλ (24,76 εκ.) ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Αλλά οι δαπάνες της Τσέλσι μόνο για τις αμοιβές των μάνατζερ ήταν περισσότερες από αυτές που πλήρωναν οι περισσότεροι σύλλογοι της κορυφαίας κατηγορίας για μεταγραφές.
Επίσης, ξεπέρασε το συνδυασμένο σύνολο των αμοιβών μάνατζερ που πληρώθηκαν από συλλόγους της Championship (61,34 εκατομμύρια λίρες).

Μετά την εξαγορά της Τσέλσι από τον Αμερικανό Τοντ Μπόελι και την Clearlake Capital, «στοιχημάτισαν» μεγάλα ποσά σε νεαρούς παίκτες που υπογράφουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια, ξοδεύοντας περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μεταγραφές από τότε που αγόρασαν τον σύλλογο τον Μάιο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι