Η Abbott Laboratories ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα τριμηνιαία κέρδη την Τετάρτη και αύξησε το κατώτερο άκρο των ετήσιων προβλέψεών της χάρη στις ισχυρές πωλήσεις των ιατρικών συσκευών της, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων παρακολούθησης της γλυκόζης.

Οι πωλήσεις των ιατρικών συσκευών της Abbott έχουν ενισχυθεί τα τελευταία τρίμηνα λόγω της αναζωπύρωσης της ζήτησης για αντικαταστάσεις αρθρώσεων καθώς και για άλλες χειρουργικές επεμβάσεις που καθυστέρησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Novo Nordisk: Πώς το Ozempic άλλαξε το σκανδιναβικό βασίλειο

Η εταιρεία Johnson & Johnson, που αποτελεί τον μεγαλύτερο δείκτη του κλάδου και αντίπαλο της, δήλωσε την Τρίτη ότι συνεχίζει να αναμένει ότι ο όγκος των διαδικασιών που σχετίζονται με την ιατρική τεχνολογία θα παραμείνει αυξημένος πάνω από τα επίπεδα πριν από το COVID μέχρι το 2024.

Η Abbott κατέγραψε πωλήσεις ιατρικών συσκευών ύψους 4,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων η συσκευή παρακολούθησης γλυκόζης, FreeStyle Libre, απέφερε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, είχαν εκτιμήσει τις πωλήσεις ιατρικών συσκευών της εταιρείας στα 4,30 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Το FreeStyle Libre, το μεγαλύτερο προϊόν της Abbott, χρησιμοποιείται κυρίως από ασθενείς με διαβήτη και η εταιρεία στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις ύψους 10 δισ. δολαρίων έως το 2028.

Πτώση πωλήσεων για τεστ Covid

Τα τριμηνιαία έσοδα στον τομέα των διαγνωστικών προϊόντων της εταιρείας, ο οποίος αυξήθηκε κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανήλθαν σε 2,21 δισ. δολάρια, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 2,23 δισ. δολάρια και μειωμένα κατά 17,6% λόγω της απότομης πτώσης των πωλήσεων των τεστ COVID.

Η Abbott κατέγραψε πωλήσεις τεστ COVID ύψους 204 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο, αλλά δεν έδωσε ετήσιες προοπτικές.

Συνολικά, κατέγραψε πωλήσεις ύψους 9,96 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 9,88 δισ. δολάρια.

Αναμένει τώρα κέρδη για το σύνολο του έτους από 4,55 έως 4,70 δολάρια ανά μετοχή, αυξάνοντας το κατώτερο όριο από τα 4,50 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 4,60 δολάρια ανά μετοχή.

Σε προσαρμοσμένη βάση, τα τριμηνιαία κέρδη 98 σεντς ανά μετοχή της εταιρείας με έδρα το Ιλινόις ξεπέρασαν τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 95 σεντς ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]