Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις προοπτικές για μειώσεις των επιτοκίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια της, με τους αναλυτές πάντως να θεωρούν πιθανή μια μείωση τον Ιούνιο μετά την επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τους τελευταίους μήνες. Στις ΗΠΑ, στο μεταξύ, η πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων μέσα στο καλοκαίρι απομακρύνεται μετά τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού που έδειξαν ότι οι ανοδικές πιέσεις επιμένουν.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκε των απωλειών στην περιοχή, σημειώνοντας πτώση 2,08%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 0,32%.

Ο δείκτης αναφοράς Kospi  σημείωσε πτώση 0,98%, αλλά ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 0,32%, αφού η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια στο 3,5%, σε υψηλό 15 ετών.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,21% στις 39.523,55 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 0,46% και έκλεισε στις 2.759,64 μονάδες. Το γεν συνέχισε να εξασθενεί έναντι του δολαρίου, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των 153,29 μονάδων.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,33% για να επεκτείνει τις απώλειες από την Πέμπτη,  τερματίζοντας στις 7.788,1 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές