Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, μετά το ευρύ sell-off της Τρίτης, με τους traders να παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εντάσεις και την επίδραση αυτών στις τιμές της ενέργειες.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε και από τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος είπε ότι υπήρξε «έλλειψη περαιτέρω προόδου μέχρι στιγμής φέτος για την επιστροφή στον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό. Ο Πάουελ ανέφερε ότι το τρέχον επίπεδο πολιτικής πιθανότατα θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου ο πληθωρισμός πλησιάσει πιο κοντά στον στόχο.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας διολίσθησε κατά 1,32% για να κλείσει στις 37.961,8 μονάδες, κάτω από το όριο των 38.000 για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Ο Topix σημείωσε μικρότερη απώλεια 1,26% και έκλεισε στις 2.663,15 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κατά 0,52% χαμηλότερος, αλλά ο CSI 300 στην ηπειρωτική Κίνα διαφοροποιήθηκε και κέρδισε 0,86%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,83%, αλλά ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,15%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε οριακά πτωτικά, στις 7.605,6 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η επιχειρηματική αισιοδοξία στην Ιαπωνία μειώθηκε στις μεγάλες εταιρείες καθώς το αδύναμο γιεν επιβάρυνε τα νοικοκυριά, σύμφωνα με την έρευνα του Reuters Tankan για τον Απρίλιο.

Ο δείκτης κλίματος για τους κατασκευαστές διαμορφώθηκε στο +9, από το +10 του προηγούμενου μήνα. Ένας θετικός αριθμός σημαίνει ότι οι αισιόδοξοι είναι περισσότεροι από τους απαισιόδοξους και το αντίστροφο.

Ο δείκτης του τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στο +25 από +32 τον προηγούμενο μήνα, παρά τα κάποια κέρδη από τους λιανοπωλητές. Ο δείκτης Reuters Tankan, που δημοσιεύεται σε μηνιαία βάση, θεωρείται ευρέως ως ο κορυφαίος δείκτης της έρευνας tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές