Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο των μαζικών επιθέσεων με drone και πυραύλους του Ιράν στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, ενώ υπήρξε μια πιο επιφυλακτική στάση για τα οικονομικά στοιχεία που αναμένονται από την Κίνα και την Ιαπωνία αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Το Ιράν εκτόξευσε περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ το Σάββατο σε μια επίθεση που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου». Οι ΗΠΑ παρενέβησαν για να βοηθήσουν άμεσα το Ισραήλ να αναχαιτίσει τις επιθέσεις.

Οι αγορές «ζυγίζουν» τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή – Το στοίχημα των επομένων ημερών

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, λόγω της επίθεσης, αλλά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωσαν πτώση 0,14% στα 90,32 δολάρια το βαρέλι και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,32% στα 85,39 δολάρια.

Σε επίπεδο δεικτών, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,74%, κλείνοντας στις 39.232,8 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,23% στις 2.753,2 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,47%, ενώ ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,88%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε μικρότερη πτώση σε σύγκριση με άλλες ασιατικές αγορές, κλείνοντας στο -0,46% και στις 7.752 μονάδες, υποχωρώντας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κατά 0,71% χαμηλότερα, ενώ ο CSI300 της ηπειρωτικής Κίνας κατάφερε να διαφοροποιηθεί, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 2%.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες βασικών μηχανημάτων της Ιαπωνίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας άνοδο 7,7% σε μηνιαία βάση. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο 0,8%.

Ωστόσο, σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες βασικών μηχανημάτων μειώθηκαν κατά 1,8%, μια πτώση μικρότερη από την πρόβλεψη πτώσης 6% στη δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές