Κοντά στο 5% διαπραγματεύεται η απόδοση του διετούς αμερικανικού ομολόγου, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την μεταποίηση.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου βρέθηκε στο 4,988%  μετά από άνοδο κατά περισσότερες από 5 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε κατά σχεδόν 5 μονάδες βάσης στο 4,633%.

Βρήκε την ώθηση και για τις 1.380 μονάδες το ΧΑ

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Οι αποδόσεις ανέβηκαν όταν η έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας για τον κατασκευαστικό τομέα έδειξε ότι ο δείκτης εκτινάχθηκε στο 15,5 για  Απρίλιο, πολύ πάνω από τη συναινετική εκτίμηση του 2,5 από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Οι επενδυτές περιμένουν νέα σχόλια από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Fed καθώς έχει ενταθεί η αβεβαιότητα σχετικά με το πότε και πόσο συχνά θα μειώνονται τα επιτόκια φέτος. Σχόλια που έγιναν από τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ και άλλους φορείς χάραξης πολιτικής τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες ενίσχυσαν τις ανησυχίες των επενδυτών.

Ο Πάουελ είπε την Τρίτη ότι υπήρξε «έλλειψη περαιτέρω προόδου» όσον αφορά την επιστροφή του πληθωρισμού στο εύρος στόχου 2% της Fed φέτος. Η Fed είπε συχνά ότι αναζητούσε περαιτέρω στοιχεία ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί με βιώσιμο τρόπο, αλλά ο Πάουελ είπε ότι τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία δεν έδωσαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας.

Τα σχόλιά του έγιναν αφότου ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Μάρτιο ήταν υψηλότερος από το αναμενόμενο νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι προσδοκίες για το πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μείωση των επιτοκίων έχουν μετακινηθεί προς τα πίσω από την προηγουμένως αναμενόμενη ημερομηνία Ιουνίου από τότε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές