Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο την Πέμπτη, αφού η Deutsche Bank εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την αυξανόμενη εστίαση της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας στα προϊόντα αυτόνομων οχημάτων της, όταν τα κέρδη βρίσκονται υπό πίεση.

Tesla: Ο Μάσκ ζητά το πράσινο φως για την αστρονομική αμοιβή των 56 δισ. δολαρίων

Η μετοχή της εταιρείας υπό την ηγεσία του Elon Musk υποχώρησε κατά 2,7% στα 151,26 δολάρια, αφού η χρηματιστηριακή υποβάθμισε τη μετοχή σε «Hold» και μείωσε την τιμή-στόχο της στα 123 δολάρια από 189 δολάρια.

Δεύτερη χειρότερη μετοχή του δείκτη S&P 500, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας , σημειώνει το Reuters

Το σχόλιο της χρηματιστηριακής εταιρείας ακολουθεί δημοσίευμα του Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με το οποίο η Tesla αποφάσισε να ακυρώσει το φθηνό αυτοκίνητο που είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό και από το οποίο οι επενδυτές ήλπιζαν ότι θα οδηγούσε στην ανάπτυξη, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει το Robotaxis στην ίδια πλατφόρμα οχήματος.

Η Tesla έχει πιέσει για μεγαλύτερη υιοθέτηση του λογισμικού προηγμένης υποστήριξης οδηγού για πλήρη αυτοοδήγηση πριν από την παρουσίαση του Robotaxi τον Αύγουστο.

Η χρηματιστηριακή εταιρεία δήλωσε ότι το να σπάσει ο κώδικας της πλήρους αυτονομίας χωρίς οδηγό αποτελεί σημαντική τεχνολογική, ρυθμιστική και λειτουργική πρόκληση.

«Η καθυστέρηση των προσπαθειών του Model 2 δημιουργεί τον κίνδυνο να μην υπάρχει νέο όχημα στην καταναλωτική γκάμα της Tesla για το ορατό μέλλον, γεγονός που θα ασκήσει καθοδική πίεση στον όγκο και την τιμολόγησή της για πολλά ακόμη χρόνια», δήλωσε ο αναλυτής της Deutsche Bank Emmanuel Rosner.

Απολύσεις

Καθώς η κερδοφορία δέχεται πλήγμα από τις μειώσεις τιμών για την ενίσχυση της ζήτησης των ηλεκτρικών οχημάτων της, η Tesla νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απέλυσε περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, ακόμη και όταν συνεχίζει να προσπαθεί να αναβιώσει την τεράστια συμφωνία αμοιβών του Musk από το 2018.

Η εταιρεία έχει ζητήσει από τους μετόχους της να επαναβεβαιώσουν την έγκρισή τους για την αμοιβή του Musk ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε οριστεί το 2018, αλλά απορρίφθηκε από δικαστή του Delaware τον Ιανουάριο.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 15 μηνών την Πέμπτη, αφού έχασαν το 37,4% της αξίας τους μέχρι στιγμής φέτος, καθιστώντας την τη δεύτερη χειρότερη μετοχή του δείκτη S&P 500.

Η κεφαλαιοποίησή της πρόκειται να μειωθεί κατά περισσότερα από 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 478 δισεκατομμύρια δολάρια, εάν διατηρηθούν οι απώλειες. Παρόλα αυτά η εταιρεία παραμένει η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή