«Να μαγειρέψουν σαν Ελληνες» παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες του το βρετανικό National Geographic, προσθέτοντας πως η Σίφνος διαθέτει πλούσια γαστρονομική ιστορία και είναι εξαιρετικά όμορφη με τα λευκά υπέροχα χωριά Απολλωνία, Αρτεμώνας και Κάστρο, τις αμμώδεις παραλίες και τα τοπία που είναι γεμάτα ξωκλήσια και διασχίζονται από δεκάδες μονοπάτια.
Παράλληλα, ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler σχετικά με τα ελληνικά νησιά που θα ξεχωρίσουν το 2024. Η δημοφιλής ταξιδιωτική ιστοσελίδα αναφέρει πως η Σίφνος οφείλει τη «γευστική φήμη» της στον Νικόλαο Τσελεμεντέ που συνέγραψε το πρώτο βιβλίο ελληνικής μαγειρικής, ενώ είναι διάσπαρτη από εργαστήρια αγγειοπλαστικής που φτιάχνουν τα πήλινα αγγεία στα οποία παρασκευάζεται η ρεβιθάδα και το μαστέλο.
«Η αυθεντικότητα, η φύση και η γαστρονομία είναι τα τρία στοιχεία που συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους και «ευθύνονται» για τη μοναδικότητα της Σίφνου. Μέσα από επαφές μας με ταξιδιωτικούς συντάκτες, τουριστικούς φορείς και προγραμματισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού γίνεται αντιληπτό πως η Σίφνος αντλεί τη δύναμή της από το ασύγκριτο φυσικό κάλλος, την τοπική κουλτούρα και την ψυχή των ντόπιων. Στο πνεύμα αυτό, ιδιαίτερη δυναμική έχει και το Πάσχα στο νησί που αποκαλύπτει έναν μοναδικό κόσμο παραδόσεων και εθίμων», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου Γιάννης Ραφελέτος.
Συγκεκριμένα, ξεχωρίζει η συνάντηση των επιταφίων από διαφορετικούς οικισμούς σε δύο σημεία του νησιού την Μ. Παρασκευή το βράδυ. Την Κυριακή του Πάσχα το μεσημέρι, γίνεται η λειτουργία της Δεύτερης Ανάστασης στο γραφικό Μοναστήρι της Παναγιάς στην Βρύση όπου συμμετέχει ο κλήρος του νησιού στο σύνολό του. Επίσης μετά το τέλος του εσπερινού της Αγάπης προσφέρονται σε όλους τους παρευρισκόμενους ποτά, γλυκά και κόκκινα αυγά. Από το εορταστικό τραπέζι της Σίφνου δεν απουσιάζουν η σπιτική ξινομυζήθρα, και η μελόπιτα, ένα τοπικό γλυκό από μέλι, μυζήθρα και αυγά, ενώ το αρνί ψήνεται στο μαστέλο, τοποθετημένο πάνω στη σχάρα από κληματόβεργες, με ντόπιο κόκκινο κρασί και άνηθο. Ενισχύοντας τις παραδόσεις, οι τοπικοί σύλλογοι αναβιώνουν διαχρονικά Πασχαλινά έθιμα όπως είναι η «κουνίστρια» καθώς και το ομαδικό παιχνίδι «τσούνια», ένα είδος «μπόουλινγκ», που έπαιζαν μέχρι πρόσφατα οι νέοι και οι νέες σε κάθε γειτονιά.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Latest News
Το top10 των περιφερειών με τα περισσότερα τουριστικά έσοδα [πίνακες]
Πλεονασματικό κατά 18,2 δισ. το ταξιδιωτικό ισοζύγιο το 2023
Ανοίγει η πλατφόρμα για τους επαγγελματίες του τουρισμού που επλήγησαν από την κακοκαιρία
Τι είπε ο Κωστής Χατζηδάκης στη Θεσσαλία
Εφαρμογή της βίζας εξπρές για τούρκους πολίτες και για τα 10 νησιά του Αιγαίου
Από τις 30 Απριλίου
MyCoast: Το νέο app για καταγγελίες κατάληψης παραλιών - Πώς θα λειτουργεί από το κινητό
Η καταγγελία μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω κινητής συσκευής που θα βρίσκεται κοντά στο καταγγελλόμενο σημείο
Ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς της Αιγύπτου για την Θεσσαλονίκη
Αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο προέκυψαν και από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024»
«Τουρισμός για όλους 2024»: Τα 7 «κλικ» για να δείτε αν κερδίσατε ή χάσατε το voucher
Σε σύνολο 972.893 υποβληθεισών δηλώσεων τυχεροί αναδείχθηκαν 107.204 δικαιούχοι
«Όσα λένε οι ξενοδόχοι μεταξύ τους»: Ποια ταμεία θα γεμίσουν το καλοκαίρι
Για μια ακόμη δυνατή τουριστική σεζόν μιλάνε παράγοντες του κλάδου - Γεμάτα τα ξενοδοχεία και τα Airbnb
Οι παράπλευρες απώλειες της κρουαζιέρας
Επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, ακόμα και σε «υπεράνω υποψίας» προορισμούς
Διόδια, ζώνες επισκεπτών και φόροι: Πώς «απαντά» η Ευρώπη στον υπερτουρισμό
Από τη Σεβίλλη και τη Βενετία μέχρι το Άμστερνταμ, η Ευρώπη μαθαίνει να βελτιώνει τη ζωή των ντόπιων περιορίζοντας τους τουρίστες
Αυτή είναι η παραλία με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο
Κι όμως δεν είναι ελληνική!