Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στη Wall Street, η οποία αν και έχει προσπαθήσει να αντιδράσει μετά από πέντε ημέρες πτώσης του S&P 500, δεν μπορεί να “αγνοήσει” την ένταση στη Μέση Ανατολή, αλλά και τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,30% στις 37.888 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,12% στις 5.004 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,57% στις 15.512 μονάδες.

Παλεύει με τη μεταβλητότητα και την αβεβαιότητα το ΧΑ

Ο S&P 500 οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα του σε σχεδόν έξι μήνες, ενώ έχει καταγράψει πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Μέχρι τώρα καταγράφει απώλειες 2,2%, ενώ ο Dow Jones χάνει 0,6% και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 3,6%.

Και σήμερα, η εστίαση είναι στα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή του Netflix χάνει πάνω από 4% ακόμη και μετά την αύξηση των τριμηνιαίων κερδών, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αναφέρει πλέον συνδρομές επί πληρωμή από το 2025.

Την ίδια ώρα, προφανώς και η Wall Street παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε μια περιορισμένη άμεση στρατιωτική επίθεση σε ιρανικό έδαφος νωρίς το πρωί της Παρασκευής, προκαλώντας αναταράξεις, με άνοδο στις τιμές του πετρελαίου και του χρυσού. Ειδικά οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν για λίγο περισσότερο από 3% στις πρωινές συναλλαγές της Ασίας, αλλά έκτοτε έχασαν τα κέρδη, καταγράφοντας τώρα με ελαφρά πτώση.

Η εικόνα της αγοράς όμως τις τελευταίες ημέρες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τις αλλαγές στις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων σύντομα. Οι οικονομολόγοι βλέπουν τώρα τη Fed να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο για να μειώσει τα επιτόκια, ενώ δεν αποκλείεται να μην υπάρξουν καν μειώσεις φέτος.

Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari, ο οποίος δεν ψηφίζει αποφάσεις για τα επιτόκια φέτος, είπε στο Fox News την Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι υπομονετική όσο χρειάζεται για να μειώσει τα επιτόκια και η πρώτη κίνηση μπορεί να μην πραγματοποιηθεί μέχρι το 2025.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία του χρηματιστηρίου αυτή τη στιγμή είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος επιταχύνεται εκ νέου και παγώνει την ιδέα οποιασδήποτε μείωσης επιτοκίων το 2024», σχολίασε ο Michael Landsberg, επικεφαλής επενδύσεων στην Landsberg Bennett Private Wealth Management.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street