Ψύχραιμη είναι αυτή τη φορά η αντίδραση στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και άρχισε στο «κόκκινο» δείχνει να ελέγχει τις πιέσεις του, ενώ δεν λείπουν και τα ανοδικά στηρίγματα από αρκετούς τίτλους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,05% στις 1.381,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.352,97 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,18% στις 1.171,68 μονάδες.

Ψυχραιμία αυτή τη φορά…

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders. Μάλιστα, αν και υπήρξαν κάποιες πιέσεις στις πρώτες συναλλαγές, οι αγοραστές δεν άργησαν να φανούν, ειδικά μάλιστα σε τίτλους που έδειξαν ότι μπορούν να δώσουν θετικά νέα, όπως ο Ελλάκτωρ (κατατέθηκε πρόταση για το 38,79% της Reds, έναντι 60 εκατ. ευρώ).

Σε αυτό βέβαια έχει βοηθήσει και η σχετική ψυχραιμία που κυριαρχεί στις ευρωαγορές, οι οποίες αν και βρίσκονται στο κόκκινο παρατηρείται επιλεκτικό re-rating με βάση την έκθεση στον κίνδυνο μιας γεωπολιτικής έντασης. Άλλωστε, τα διπλωματικά παιχνίδια να συνεχίζονται και η επενδυτική κοινότητα τα παρακολουθεί, καθώς όλοι γνωρίζουμε -ή έστω μπορούμε να φανταστούμε- τί θα συμβεί στις αγορές στην περίπτωση κάποιου θερμού επεισοδίου. Υποστηρικτικά ωστόσο λειτουργούν οι εκτιμήσεις για πιθανή μείωση του επιτοκίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Ιούνιο, προσφέροντας κάποια ανάσα στο κόστος κεφαλαίων.

Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, λοιπόν, η ζώνη των 1.360 μονάδων παραμένει το σημείο κλειδί, καθώς κάτω από εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες. Ο πρώτος στόχος είναι οι 1.390-95, όπου θα αξιολογηθεί αν και κατά πόσο υπάρχουν καύσιμα στο ταμπλό για να ξαναμπούμε σε ανοδική τροχιά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ κινείται με κέρδη 2,38%, με τις Cenergy, ΔΕΗ, Λάμδα και Σαράντη να καταγράφουν κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Jumbo, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ΟΤΕ, Autohellas, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Eurobank, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ η Εθνική προσπαθεί να απορροφήσει τους πωλητές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών