Την αγορά τεσσάρων επιπλέον συστημάτων πυραυλικής άμυνας Patriot αξίας 1,2 δισ. ευρώ εξετάζει η Γερμανία επιπλέον των τεσσάρων που παρήγγειλε η κυβέρνηση του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς τον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Τα σχέδια βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να αξιολογούν τον τρόπο χρηματοδότησης της διευρυμένης παραγγελίας, η οποία θα μπορούσε να ανεβάσει τη συνολική τιμή στα 2,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές.

Ουκρανία: Ανασυγκρότηση υπό τον ήχο βομβών – Η Γερμανία παρέχει εγγυήσεις για επενδύσεις

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο αρνήθηκε να τα σχολιάσει συγκεκριμένα πλάνα, και επέλεξε να σχολιάσει με ένα γενικό σχόλιο την πρόθεση της κυβέρνησης για καλύτερο εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων.

Ο καγκελάριος Σολτς προέτρεψε την Πέμπτη τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στείλουν στην Ουκρανία περισσότερες μονάδες Patriot – οι οποίες κατασκευάζονται από την αμερικανική αμυντική εταιρεία RTX Corp. – καθώς η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθέσεις με πυραύλους και drone σε ενεργειακές υποδομές και αστικά κέντρα. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι θα στείλει ένα τρίτο Patriot στην κυβέρνηση του Κιέβου μαζί με άλλα συστήματα αεράμυνας.

Η επιτροπή προϋπολογισμού στην Κάτω Βουλή του Βερολίνου ενέκρινε τον Μάρτιο την προμήθεια των αρχικών τεσσάρων Patriots, με την πρώτη να αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

Τον Δεκέμβριο αποφασίστηκε η αγορά 500 κατευθυνόμενων πυραύλων με ανταλλακτικά με συνολική παραγγελία περίπου 3 δισ. ευρώ.

Το Patriot – η συντομογραφία του Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία από αεροσκάφη και πυραύλους και χρησιμοποιείται από 19 κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, σύμφωνα με το RTX.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Bundeswehr της Γερμανίας σχεδιάζουν να το διατηρήσουν ως το πιο σημαντικό σύστημά τους για επίγεια αεροπορική άμυνα μέχρι πολύ μετά το 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή