Ευφυείς

Το Μέγαρο Μαξίμου – αν μη τι άλλο – αποτελείται από επιμελείς ανθρώπους. Και κυρίως επαγγελματίες περί την επικοινωνία. Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση της ακρίβειας. Γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν ελάχιστα. Ωστόσο πρέπει με κάποιο τρόπο αυτό το πρόβλημα να το διαχειριστούν. Να κάνουν damage control! Και ιδιαίτερα να εμφανίσουν ότι κάτι κάνουν. Οτι το παλεύουν. Οτι προσπαθούν! Καταλάβατε; Και πως τα βάζουν με τα παντοειδή συμφέροντα. Κάτι σαν τον … Αγιο Γεώργιο με τον δράκο! Ετσι;

Τρεις παρτίδες

Ξαφνικά, λοιπόν, μέσα σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, το υπουργείο Ανάπτυξης – και κυρίως ο … αεικίνητος υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, προσομοιάζων τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκη – έβγαλε τρεις παρτίδες προστίμων. Από τις οποίες η δεύτερη αφορούσε τρεις εταιρείες servicers – είναι γνωστό το … μίσος μεγάλου τμήματος κόκκινων δανειοληπτών προς αυτές τις εταιρείες – και η τρίτη, δηλαδή η χθεσινή είχε ορισμένα από τα μεγάλα ονόματα του λιανεμπορίου εκτός του κλάδου των τροφίμων. Είχε «μπούγιο». Και το συνολικό πρόστιμο πλησίασε τα 1,5 εκατ. ευρώ – και ακούγεται και αρκετά «χορταστικό»!

Σχεδιασμός

Βέβαια όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ της πλατείας Κάνιγγος, της πλατείας Συντάγματος και του Μεγάρου Μαξίμου. Και η περίοδος – προεκλογική ούσα – πολιτικά είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Και με την ακρίβεια στην κορυφή της ανησυχίας των πολιτών, όλα είναι πιθανόν να συμβούν. Μέχρι και … «ικριώματα» μπορούν να στηθούν! Για τις ανάγκες των εκλογών, εεε, συγγνώμη, των πολιτών ήθελα να πω….

Το «καλάθι» του κ. Κώστα Σκρέκα

Ζούμε στην εποχή των πάσης φύσεως «καλαθιών» και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας στις καλύτερες στιγμές του! Σίγουρα δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ως υπουργός θα μοίραζε … «καλάθια»! Από την Δευτέρα. Λοιπόν, στις 22 Απριλίου κάνουν … «πάρτι» οι νονοί – οι κανονικοί, όχι του Κόπολα, να εξηγούμαστε! Το «καλάθι των νονών» είναι … «κιμπάρικο». Κι έχει απ΄ όλα. Μέχρι και μουσικά παιχνίδια. Ομως και κανένα ζευγάρι παπουτσάκια ρε παιδιά….

Το νου σας…

Το «καλάθι του Πάσχα» θα αρχίσει να «τρέχει» από την Τετάρτη 24 Απριλίου. Και θα είναι «βαρύ». Θα έχει και αρνί και κατσίκι. Ομως είναι αναγκαία μία λεπτομέρεια: επειδή το Πάσχα φέτος είναι «μακρυά», δηλαδή στην 5 Μαΐου, μην ψάχνετε να βρείτε «ψιλά» αμνοερίφια – δηλαδή περί τα δέκα κιλά βάρος – διότι θα σπανίζουν. Βολευτείτε με τα «15άρια». Προσέξτε όμως το «καλάθι» μην βάλουν μέσα τίποτα προβατίνες….

——

Η γαλλική αγορά

Η γαλλική αγορά είναι δύσκολη για την είσοδο των ελληνικών προϊόντων και ιδίως αυτά που παράγουν μικρομεσαίοι του κλάδου των τροφίμων και ποτών.
Και με πρωτοβουλία της προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) κυρίας Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου διοργανώθηκε μία επιχειρηματική αποστολή για το άνοιγμα ενός πρώτο διαδρόμου εισόδου εγχώριων τροφίμων και ποτών στη Γαλλία.

Δύο δεκαετίες

Αξίζει να σημειωθεί πώς το ΕΒΕΑ έκανε να διοργανώσει επιχειρηματική αποστολή στο Παρίσι δύο δεκαετίες.

Η κυρία Κουνενάκη Εφραίμογλου βρήκε σύμμαχο σε αυτήν την προσπάθεια της και την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ενώ ανταπόκριση σε αυτήν την προσπάθεια υπήρχε και από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Παρισίων.

Να μην στα πολυλογώ, η αποστολή οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τις 15 μέχρι και τις 17 Απριλίου.

Οι 14 ελληνικές επιχειρήσεις

Συμμετείχαν 14 ελληνικές επιχειρήσεις από τον κλάδο τροφίμων και ποτών, με στόχο τη δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων με εισαγωγείς στη Γαλλία

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories