Η Costco άρχισε να πουλά τις ράβδους χρυσού 24 καρατίων τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 2023, δήλωσε ο αναλυτής μετοχών της Wells Fargo, Έντουαρντ Κέλι, σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες την Τρίτη, το οποίο είδε το Business Insider. Η Costco ίσως πουλά έως και 200 εκατομμύρια δολάρια σε ράβδους χρυσού 1 ουγγιάς και σε συσκευασίες με 25 ασημένια νομίσματα κάθε μήνα, σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση.

Ο τότε οικονομικός διευθυντής της Costco, Ρίτσαρντ Γκαλάντι, δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι οι ράβδοι «συνήθως εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες» και αργότερα είπε ότι είχε πουλήσει ράβδους χρυσού αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο που έληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Costco: Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής CEO που τινάζει την μπάνκα

Οι ράβδοι πωλούνται για περίπου 2% περισσότερο από την τιμή spot – περίπου $2.350  από το πρωί της Τρίτης – αλλά συχνά είναι εκτός αποθέματος.

Ο λιανοπωλητής έχει επίσης αρχίσει να πουλά πακέτα ασημένιων νομισμάτων για $625. Ο Κέλι είπε στο σημείωμα ότι οι πωλήσεις των νομισμάτων ξεκίνησαν τον Ιανουάριο.

Παράπονα

Κάθε νόμισμα ζυγίζει μία ουγγιά troy και είναι κατασκευασμένο από 99,99% καθαρό ασήμι. Ωστόσο, ορισμένα μέλη της Costco είπαν σε κριτικές ότι οι θήκες μεταφοράς δεν ήταν σφραγισμένοι όταν έφτασαν και ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα νομίσματα είχαν χυθεί, αφήνοντάς τα γρατσουνισμένα ή με αμυχές ως αποτέλεσμα.

Οι ράβδοι χρυσού περιορίζονται σε πέντε ανά συνδρομή στην Costco, ενώ τα νομίσματα περιορίζονται σε πέντε θήκες. Η τιμή περιλαμβάνει ασφαλισμένο, υπογεγραμμένο για αεροπορική αποστολή μέσω UPS.

«Βλέπουμε την προσθήκη χρυσού/αργύρου ως μια έξυπνη κίνηση για την Costco, καθώς απλώς ενισχύει τη θέση της αξίας», είπε ο Κέλι στο σημείωμά του την Τρίτη, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά το CNBC, αναφερόμενος στις χαμηλές τιμές.

Είπε ότι ο αριθμός των αναρτήσεων στο Reddit σχετικά με το χρυσό, οι γρήγορες πωλήσεις και οι ισχυρές πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου της Costco υποδηλώνουν ότι υπήρξε «απότομη αύξηση της δυναμικής από την κυκλοφορία του».

Σημαντική αύξηση πωλήσεων

Ο Κέλι είπε ότι οι πωλήσεις χρυσού και αργύρου της Costco φαίνεται να έχουν «αυξηθεί σημαντικά» από την προηγούμενη αποκάλυψη του Γκαλάντι. Υπολογίζει ότι η Costco πουλούσε μεταξύ 100 και 200 εκατομμύρια δολάρια σε ράβδους χρυσού και ασημένια νομίσματα κάθε μήνα, τα οποία, όπως σημείωσε, θα πρόσθεταν σχεδόν 1% στις συνολικές συγκρίσιμες πωλήσεις της Costco και 3% στις γενικές πωλήσεις εμπορευμάτων της. Η Costco δεν δημοσιοποιεί τις συγκρίσιμες πωλήσεις της, αλλά είπε ότι το τρίμηνο που έληξε στις 18 Φεβρουαρίου, ήταν αυξημένες κατά 6% σε ετήσια βάση.

Ο Κέλι, ωστόσο, σημείωσε ότι οι πωλήσεις ράβδων χρυσού και ασημένιων νομισμάτων πιθανότατα θα αποφέρουν «ελάχιστο κέρδος» για την Costco. Εκτός από τις χαμηλές τιμές, η Costco παρέχει στα μέλη της ανταμοιβή επιστροφής μετρητών 2%, καθώς και επιπλέον επιστροφή μετρητών 2% για όσους διαθέτουν κάρτα Costco Citi.

Ο ίδιος έγραψε: «Η τιμολόγηση σε αυτό το επίπεδο και τα έξοδα αποστολής υποδηλώνουν ότι είναι μια επιχείρηση πολύ χαμηλού κέρδους στην καλύτερη περίπτωση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities