Σε ρυθμούς εταιρικών αποτελεσμάτων κινείται σήμερα η Wall Street, προσπαθώντας παράλληλα να συντηρήσει την αντίδραση που άρχισε χτες, μετά από ένα εξαήμερο πτωτικό σερί.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,17% στις 38.305 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,45% στις 5.033 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,55% στις 15.535 μονάδες.

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ τράπεζες της Κίνας που υποστηρίζουν τη Ρωσία

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της UPS κερδίζουν 1%, καθώς ο γίγαντας των παραδόσεων σημείωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη στο τρίμηνο που προηγήθηκε.

Ομοίως, η General Motors κερδίζει σχεδόν 5%, αφού ανέφερε κέρδη 2,62 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 43,01 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG περίμεναν 2,15 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 41,92 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Άλμα 8% και για την Spotify, καθώς ανέφερε έσοδα 3,64 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τη συναινετική εκτίμηση της LSEG για 3,61 δισ. δολάρια.

Παρόλα αυτά, αναμένονται μεγαλύτερες κινήσεις από την Tesla, η οποία θα ανακοινώσει κέρδη μετά το καμπανάκι λήξης, ακολουθούμενη από την Meta Platforms το απόγευμα της Τετάρτης. Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet και η Microsoft ολοκληρώνουν την τεχνολογικά βαριά εβδομάδα ανακοινώσεων την Πέμπτη.

«Μια βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη στην αγορά ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, μετά τη δύσκολη εβδομάδα που είχαμε», σχολίασε ο ανώτερος μάνατζερ χαρτοφυλακίου του Wealth Enhancement Group, Ayako Yoshioka.

Την ίδια ώρα, δεν λείπουν οι αναλυτές που θεωρούν ότι με τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα μειώσει άμεσα τα επιτόκια, την ώρα που τα σημάδια του πληθωρισμού παραμένουν και οι μετοχές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σε αποτιμήσεις υψηλότερες του μέσου όρου, οι κίνδυνοι παραμονεύουν.

Έτσι πολλοί πιστεύουν ότι η αγορά βρίσκεται σε παρόμοια θέση με αυτήν που βρισκόταν στα τέλη καλοκαιριού και το φθινόπωρο του 2023. «Η πορεία της αγοράς θα εξαρτηθεί από τα κέρδη», έγραψε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan, Marko Kolanovic. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι το sell off θα συνεχιστεί, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street