Μπορεί αρκετοί τίτλοι του να είναι σε αρνητικά εδάφη, αλλά το χρηματιστήριο Αθηνών συντηρεί την ανοδική του κίνηση για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, δημιουργώντας μάλιστα μια απόσταση ασφαλείας από την κρίσιμη ζώνη των 1.420 – 1.426 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,22% στις 1.438,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 70,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,42% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.504,51 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 2,42% στις 1.244,37 μονάδες.

Εσωτερικές διορθώσεις και πρωταγωνιστές

Με πρωταγωνιστές τον Τιτάνα και τις τράπεζες, το ΧΑ καταφέρνει να συντηρήσει την ανοδική του ορμή, η οποία δεν δείχνει σημάδια κόπωσης μετά από πέντε ημέρες συνεχούς ανόδου. Μάλιστα, αυτό γίνεται κόντρα στις πιέσεις κατοχύρωσης κερδών που δέχονται αρκετοί τίτλοι του, βελτιώνοντας τη ρευστότητα της αγοράς.

Με τη σημερινή εικόνα της αγοράς, η διόρθωση με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δείχνει να είναι μια ανάμνηση… μακρινή, με την αγορά να κάνει την αντίδραση χωρίς… ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς. Έτσι όπως η πτωτική κίνηση ήρθε εξαιτίας των φόβων για κλιμάκωση, έτσι και η ανοδική κίνηση των τελευταίων 60 μονάδων του ΓΔ ήρθε χάρη στην προεξόφληση ότι τα πράγματα εξομαλύνονται.

Στο μεταξύ, οι διαφοροποιήσεις στο ταμπλό ενθαρρύνονται από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται. Ως τώρα στο 46% των εταιριών που έχουν ανακοινώσει μεγέθη τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώνονται σε 13,06 δις ευρώ, τα καθαρά κέρδη σε 10,07 δις ευρώ ενώ τα ανακοινωμένα μερίσματα διαμορφώνονται σε 3,5 δις ευρώ.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Τιτάνας σημειώνει άλμα 3,51%, με τις Εθνική, Alpha Bank, Σαράντης, Πειραιώς και Eurobank να ακολουθούν με κέρδη άνω του 2%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Aegean, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Cenergy και Motor Oil.

Στον αντίποδα, η Quest συνεχίζει την πτωτική της πορεία καταγράφοντας απώλειες 1,79%, με τη Λάμδα να είναι στο -1,13%. Ήπια πτωτικά κινούνται Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα. Autohellas και ΕΥΔΑΠ δεν έχουν μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες