Τα καθαρά έσοδα της PepsiCo το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 2,3% στα 18,25 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.  Η εταιρεία εμφανίστηκε πάνω απο τις προσδοκίες της Wall Street για τα έσοδα και τα κέρδη του πρώτου τριμήνου την Τρίτη καθώς κέρδισε 1,61 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 1,52 δολάρια.

PepsiCo-Carrefour: Τι σημαίνει η εκ νέου συμφωνία των δύο εταιρειών

H ζήτηση για τα προϊόντα της PepsiCo, παρέμεινε σταθερή ιδιαίτερα για τους χυμούς Tropicana και τα Cheetos στις διεθνείς αγορές της. Οι καταναλωτές έδωσαν χρήματα για τα τσιπς Lays και τα προϊόντα 7UP της PepsiCo σε αγορές όπως η Ευρώπη, η Ασία-Ειρηνικός και η Κίνα, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση της επιβράδυνσης που παρατηρείται στη μεγάλη αγορά της, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι διεθνείς δραστηριότητες της PepsiCo αντιπροσώπευαν περίπου το 40% των συνολικών εσόδων της για το οικονομικό έτος 2023, ενώ οι επιχειρήσεις της Βόρειας Αμερικής αντιπροσώπευαν το υπόλοιπο.

Αρκετοί γύροι αυξήσεων των τιμών στις ΗΠΑ οδήγησαν τους καταναλωτές να πιέσουν τα προϊόντα της PepsiCo καθώς ο πληθωρισμός , που επιμένει, κάνει τους πελάτες επιφυλακτικούς ως προς τις δαπάνες τους.

Αύξηση πωλήσεων

Η PepsiCo διατήρησε επίσης τις προβλέψεις της για το οικονομικό έτος 2024 για οργανική αύξηση των πωλήσεων κατά 4% και την προσδοκία για βασικά κέρδη 8,15 δολάρια ανά μετοχή.

Οι μέσες τιμές αυξήθηκαν κατά 5% για το τρίμηνο που έληξε στις 23 Μαρτίου. Ο οργανικός όγκος μειώθηκε κατά 2%, σε σύγκριση με πτώση 4% το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου στη μεγαλύτερη επιχείρηση της PepsiCo, τη μονάδα ποτών της Βόρειας Αμερικής, αυξήθηκαν κατά 1%, ενώ ο οργανικός όγκος μειώθηκε κατά 5%.

Οι συνολικές πωλήσεις στη μονάδα της Quaker Foods North America μειώθηκαν κατά 24% μετά την ανάκληση προϊόντων της Quaker που έγινε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ λόγω πιθανής μόλυνσης από σαλμονέλα.

Τα στελέχη της PepsiCo δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι επιχειρήσεις της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική θα βελτιωθούν σταδιακά, καθώς οι επιπτώσεις που σχετίζονται με τις ανακλήσεις προϊόντων μετριάζονται.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν οριακή πτώση κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση. «Υπάρχει σαφώς αρκετή επιφυλακτικότητα μεταξύ των μετόχων, οι οποίοι επιθυμούν να δουν ότι η «παλίρροια» θα αρχίσει να αντιστρέφει τον όγκο στις Ηνωμένες Πολιτείες στο εγγύς μέλλον», δήλωσε η Susannah Streeter, επικεφαλής του τμήματος χρημάτων και αγορών της Hargreaves Lansdown.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση