Πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street κινήθηκαν τα έσοδα της Coca Cola στο τέταρτο τρίμηνο τα οποία ανακοινώθηκαν την Τρίτη, καθώς η εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών επωφελείται από τις υψηλότερες τιμές των προϊόντων και την έντονη ζήτηση, ειδικά για το ομώνυμο αναψυκτικό της, Coca Cola.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία αύξησε τις τιμές τα τελευταία τρίμηνα, οι καταναλωτές που γευματίζουν έξω και ψυχαγωγούνται βλέποντας ταινίες ή παρακολουθώντας το αγαπημένο τους άθλημα, είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τα αγαπημένα τους ποτά και σνακ.

Το «χτύπημα» της Coca Cola HBC και οι προειδοποιήσεις των αναλυτών

Διαφορετική είναι ωστόσο η εικόνα της ανταγωνιστικής PepsiCo, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις για πρώτη φορά μετά από 14 τρίμηνα, καθώς οι αυξήσεις των τιμών της οδήγησαν σε πτώση 4% των όγκων πωλήσεών της.

Ωστόσο, για την Coca-Cola, ο όγκος των κιβωτίων αυξήθηκε κατά 2% και οι μέσες τιμές πώλησης αυξήθηκαν κατά 9% το τέταρτο τρίμηνο. Ωστόσο, ο παραγωγός της Sprite προέβλεψε αδύναμη ανάπτυξη στα οργανικά έσοδα λόγω ανησυχιών ότι τα οφέλη από τις αυξήσεις τιμών θα αρχίσουν σύντομα να μειώνονται.

Συγκεκριμένα, αναμένει ότι τα οργανικά έσοδα του οικονομικού έτους 2024 θα αυξηθούν μεταξύ 6% και 7%, σε σύγκριση με την αύξηση 12% που παρατηρήθηκε το 2023.

Η διαφορετική πορεία της Pepsico

Ο αναλυτής της Wedbush, Gerald Pascarelli, είπε ότι η πρόβλεψή της για τα οργανικά έσοδα είναι καλύτερη από το αναμενόμενο και «πραγματικά ισχυρή» σε σύγκριση με την PepsiCo, η οποία προβλέπει αύξηση 4% στα οργανικά έσοδα.

Η Coca-Cola αναμένει τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη να είναι μεταξύ 4% και 5%, σε σύγκριση με εκτιμήσεις της αγοράς για ανάπτυξη 4,5%, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG

Η χαλάρωση του κόστους των εισροών και οι αυξήσεις των τιμών κατά τη διάρκεια του τριμήνου βοήθησαν την Coca-Cola να σημειώσει λειτουργικό περιθώριο 21% σε σύγκριση με 20,5% ένα χρόνο πριν.

Τα καθαρά έσοδά της αυξήθηκαν κατά 7,4% στα 10,95 δισεκατομμύρια δολάρια ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 10,68 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη 49 σεντς συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις.

«Τα αποτελέσματα της Coca-Cola ήταν πολύ καλύτερα από της PepsiCo, καθώς η Coke συνεχίζει να επωφελείται από τη δυνατότητα μετακύλισης των αυξήσεων τιμών», δήλωσε ο Dave Wagner, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Aptus Capital Advisors που κατέχει μετοχές της PepsiCo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή