Στις παρυφές των 1.450 μονάδων σταμάτησε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών, σώζοντας στο τέλος το θετικό πρόσημο, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και στις 1.460 μονάδες, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα σε αντίρροπες δυνάμεις που εκδηλώθηκαν στη σκιά του εξαήμερου ανοδικού σερί.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,06% στις 1.448,70 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.446,07 μονάδων (-0,12%) και 1.462,68 μονάδων (+1,03%). Ο τζίρος ανήλθε στα 175,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 46 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,99 εκατ. τεμάχια αξίας 15,9 εκατ. ευρώ.

Φωτιά παίρνει το πετρέλαιο – Μια ανάσα από τα 90 δολ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,06% στις 3.533,19 μονάδες, ενώ στο -0,57% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.314,70 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,58% στις 1.264,53 μονάδες.

Το εξαήμερο ανοδικό σερί

Μπορεί η αγορά να «ισοφάρισε» το εξαήμερο ανοδικό σερί των πρώτων ημερών του Φεβρουαρίου, αλλά το εύρος της ανόδου αυτή τη φορά ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, καθώς ήλθε χωρίς να κάνει κάποια τοπική διόρθωση. Βέβαια, δεν έλλειψαν σήμερα και οι διορθωτικές κινήσεις σε αρκετούς τίτλους, καθώς είναι εύλογο μετά από μία κίνηση από τις 1.360 μονάδες στις σημερινές ~1.450 το ΧΑ να ενεργοποιεί τους πωλητές, που θέλουν να ενθυλακώσουν μέρος των κερδών.

Πλέον, με ένα υποδειγματικό rotation στους τίτλους που πρωταγωνιστούν ημερησίως, ο γενικός δείκτης ατενίζει με μεγαλύτερες προσδοκίες τον στόχο των 1.500 μονάδων, με τις όποιες απαραίτητες «στάσεις» ενδιάμεσα. Ο ενδιάμεσος σταθμός βρίσκεται πέριξ των 1.470 μονάδων, με τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για το ότι οποιαδήποτε πτωτική συνεδρίαση σημαίνει ευκαιρία (επανα)τοποθέτησης να πληθαίνουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο γενικός δείκτης απέφυγε τις διαγραμματικές περιπέτειες και έπεισε ακόμη και τους πιο δύσπιστους ότι έχει τα καύσιμα να κινηθεί υψηλότερα, ακόμη και σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Ένα περιβάλλον όμως που αν και δείχνει μια τάση αποκλιμάκωσης τις τελευταίες ημέρες δεν παύει να είναι ναρκοθετημένο από κυοφορούμενες εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσουν νέες αναταράξεις στις αγορές, με το ΧΑ να μην έχει «ανοσία».

Σαφώς μπορεί να έχει αλλάξει επίπεδο, σε σχέση με την αγορά που ήταν πριν λίγα χρόνια, αλλά δεν παύει να είναι μια αγορά που έχει ευπάθειες και ρηχότητα που λειτουργούν ανασταλτικά στην μεγάλη ανάληψη ρίσκου από τους αγοραστές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil κράτησε… Θερμοπύλες με το +2,79% που κατέγραψε, με τις Εθνική, Cenergy, Eurobank, Jumbo και Σαράντη να ακολουθούν με άνοδο που ξεπέρασε το 1%. Στο +0,97% έκλεισε ο Ελλάκτωρ, ενώ Coca Cola και Πειραιώς έκλεισαν αμετάβλητες, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Στον αντίποδα, η Alpha Bank πέρασε δύσκολα το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, κλείνοντας εν τέλει στο -2,40%, με τις Quest, Λάμδα, Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΛΧΑ να χάνουν πάνω από 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Τιτάν, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες