Μείωσε τις εκτιμήσεις της η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines για παραδόσεις νέων αεροσκαφών από την Boeing και αυτό συνέβη για τρίτη φορά, με τον αερομεταφορέα να σχεδιάζει να λάβει μέτρα μείωσης του κόστους προκειμένου να περιορίσει το πρόβλημα.

Boeing: Πτώση εσόδων για πρώτη φορά μετά από 7 τρίμηνα – Υποχώρηση παραδόσεων αεροσκαφών

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να περιορίσει τις προσλήψεις και να προσφέρει προγράμματα εθελοντικής άδειας σε υπαλλήλους της, ενώ αναμένει να τελειώσει το έτος με περίπου 2.000 λιγότερους εργαζόμενους σε σύγκριση με το 2023. Η μετοχή του αερομεταφορέα υποχώρησε 9% στις προκαταρκτικές συναλλαγές της Πέμπτης.

Η Boeing έχει τεθεί υπό αυστηρό ρυθμιστικό έλεγχο μετά από το περιβόητο ατύχημα σε αεροσκάφος της Alaska Airlines στις 5 Ιανουαρίου, όπου ένα πάνελ άνοιξε στον αέρα απειλώντας να προκαλέσει σοβαρό αεροπορικό ατύχημα. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε έρευνες για τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας του κατασκευαστή στις διαδικασίες παραγωγής του.

Η Southwest, ένας από τους πιο πιστούς πελάτες της Boeing, αναμένει να παραλάβει 20 αεροσκάφη φέτος, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή της για 46, γεγονός που πιέζει αφόρητα τα σχέδια του οικονομικού αερομεταφορέα να επεκτείνει τη χωρητικότητά της προκειμένου να αξιοποιήσει ένα ισχυρό περιβάλλον ζήτησης πτήσεων από ταξιδιώτες.

Το αρχικό σενάριο προέβλεπε την παράδοση 85 αεροσκαφών εντός του 2024.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη Boeing

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία αεροπορίας των ΗΠΑ, FAA, έχει επίσης απαγορεύσει στην Boeing να επεκτείνει την παραγωγή του μπεστ σέλερ αεροσκάφους της, 737 MAX, ενώ η αβεβαιότητα επικρατεί στα χρονοδιαγράμματα πιστοποίησης και για τα μοντέλα MAX 7 και 10.

«Τα πρόσφατα νέα από την Boeing σχετικά με περαιτέρω καθυστερήσεις στην παράδοση αεροσκαφών παρουσιάζουν σημαντικές προκλήσεις τόσο για το 2024 όσο και για το 2025», δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Southwest, Μπομπ Τζόρνταν.

Ο αερομεταφορέας περιόρισε επίσης τις προσδοκίες για τα λειτουργικά έσοδα για το 2024 και τώρα αναμένει υψηλή μονοψήφια ανάπτυξη, σε σύγκριση με την προηγούμενη προσδοκία για διψήφια αύξηση των λειτουργικών εσόδων σε σύγκριση με πέρυσι.

Η Southwest ανέφερε ζημία 231 εκατομμυρίων δολαρίων ή 0,39 δολαρίων ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με 159 εκατομμύρια δολάρια ή 0,27 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Η αεροπορική εταιρεία θα κλείσει επίσης τις δραστηριότητές της σε τέσσερα αεροδρόμια για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος λειτουργίας της.

Έχει μειώσει την ετήσια πρόβλεψή της για τη χωρητικότητα και τώρα αναμένει ότι τα διαθέσιμα μίλια θέσεων θα αυξηθούν περίπου κατά 4%, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση περίπου 6%.

Τα λειτουργικά έσοδα της Southwest Airlines αυξήθηκαν κατά 10,9%, στα 6,33 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής