Ο διευθύνων σύμβουλος της Jefferies, Ριτς Χάντλερ, πούλησε 65 εκατομμύρια δολάρια από το απόθεμά του στην επενδυτική τράπεζα της Wall Street για να αγοράσει ένα πολυτελές γιοτ από τον μακροχρόνιο πελάτη Τίλμαν Φερτίτα.

Ο Χάντλερ είπε αργά την Τετάρτη ότι είχε πουλήσει 1,5 εκατομμύριο μετοχές, περίπου το 7% των συνολικών συμμετοχών του στην Jefferies, στα 43,50 δολάρια η κάθε μία. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πούλησε μετοχές της τράπεζας για κάτι άλλο εκτός από φιλανθρωπικούς ή φορολογικούς σκοπούς.

Jefferies: Βλέπει περιθώρια ανόδου έως και 40% για τις ελληνικές τράπεζες

Η Jefferies ανακοίνωσε ότι ο Χάντλερ, 62 ετών, χρησιμοποιούσε τα μετρητά για να αγοράσει ένα σκάφος και να πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις. Άτομο που γνωρίζει το θέμα είπε στους Financial Times ότι το σκάφος ήταν ένα γιοτ Westport 164 ποδιών που αγοράστηκε από τον Φερτίτα, τον δισεκατομμυριούχο φιλοξενίας.

Ο Χάντλερ έκανε δώρο στον εαυτό του

«Η πώληση των μετοχών μου σήμερα ήταν ένα δώρο στον εαυτό μου και την οικογένειά μου και δεν σκοπεύω να πουλήσω άλλες μετοχές», δήλωσε ο Χάντλερ σε μια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «Παραμένω εξαιρετικά θετικός για την Jefferies και πλήρως αφοσιωμένος στο να μας βοηθήσω να συνεχίσουμε να χτίζουμε την καλύτερη ανεξάρτητη, παγκόσμια και πλήρη επενδυτική τραπεζική εταιρεία».

Οι μετοχές της Jefferies υποχώρησαν περισσότερο από 2% την Πέμπτη.

Η πώληση ρίχνει φως στον τεράστιο πλούτο που συσσώρευσε ο Χάντλερ τα τελευταία χρόνια, καθώς η Jefferies αναπτύχθηκε από μια μέτρια εταιρεία που συμβούλευε κυρίως για συναλλαγές στη μέση αγορά σε ανταγωνιστή για μεγαλύτερες συμφωνίες με εταιρείες όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.

Από αριστερά, ο ροκ σταρ Μπρους Σπρίνγκστιν και ο διευθύνων σύμβουλος της Jefferies, Ριτς Χάντλερ

Οι υπόλοιπες μετοχές του Χάντλερ στην Jefferies με έδρα τη Νέα Υόρκη αξίζουν περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια. Το Bloomberg το 2021 υπολόγισε την καθαρή του περιουσία σε περισσότερο από 1 δισ. δολάρια.

Οι στενές σχέσεις με τον Φερτίτα

Ο Χάντλερ ξεκίνησε την καριέρα του στην Jefferies πριν από 34 χρόνια ως έμπορος και έγινε διευθύνων σύμβουλος το 2001. Το 2012 την απέκτησε η Leucadia National Corporation, ένας όμιλος ποικίλων δραστηριοτήτων, αλλά η συγχωνευμένη εταιρεία διέκοψε τις άλλες επενδύσεις της για να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε εργασίες επενδυτικής τραπεζικής.

Ο Φερτίτα, του οποίου η καθαρή περιουσία εκτιμά το Forbes σε περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας μπάσκετ Houston Rockets, της επιχείρησης καζίνο Golden Nugget και της αλυσίδας εστιατορίων Landry’s.

Η Jefferies έχει συμβουλέψει για πολλές από τις συμφωνίες του Φερτίτα, ενώ αυτός και ο Χάντλερ έχουν δημιουργήσει μαζί τέσσερις εταιρείες εξαγοράς ειδικού σκοπού με την επωνυμία Landcadia Holdings.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή