Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα παγκοσμίως που αποκτά ενοποιημένο αποθετήριο ψηφιακών ακτινοδιαγωνιστικών εικόνων, με βάση παγκόσμια πρότυπα, καθώς το έργο της αποθήκευσης τέτοιων δεδομένων στο icloud της ΗΔΙΚΑ προχωρά, με αποτέλεσμα οι ακτινογραφίες ενός ασθενή να είναι διαθέσιμες ψηφιακά σε κάποιον άλλο γιατρό ή σε νοσοκομείο άλλης πόλης, χωρίς να απαιτείται ο ασθενής να προσκομίζει κάθε φορά το υλικό εκτυπωμένο σε φιλμ και χωρίς να χάνονται πολύτιμα ιατρικά δεδομένα.

Για αυτήν τη νέα πραγματικότητα και τη μεγάλη ανατροπή που συντελείται στον τομέα της υγείας μίλησε ο Μιχάλης Ζερβός, CEO της IKnowHealth το στούντιο του ΟΤ στην Βeyond 2024, παρουσιάζοντας τη συνεισφορά της εταιρείας του στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στα δημόσια νοσοκομεία με την υποστήριξη του ΕΣΠΑ.

Ο ΟΤ live στην έκθεση Beyond 2024 – Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις

Η IKnowHealth δραστηριοποιείται στην ιατρική πληροφορική και τη διαχείριση ακτινοδιαγνωστικών απεικονίσεων διαθέτοντας ειδικές πιστοποιημένες οθόνες μέσα από τις οποίες οι γιατροί μπορούν να δουν ψηφιακά τις απεικονίσεις και να κάνουν διαγνώσεις με μεγαλύτερη ευκρίνεια και ασφάλεια.  Η εταιρεία έχει ήδη αναλάβει δύο από τα τρία έργα του Εθνικού Συστήματος διαχείρισης ακτινοδιαγνωστικών εικόνων το οποίο έχει ήδη προχωρήσει σε πολλά νοσοκομεία και αναμένεται να συμεπριλάβει συνολικά 75 νοσοκομεία όλης της χώρας.

Στόχος είναι να ενοποιηθεί όλο το σύστημα και να δημιουργηθεί ένα κεντρικό αποθετήριο όπου ο κάθε ασθενής θα μπορέι να βλέπει και να αποστέλει σε γιατρούς της επιθυμίας του το σχετικό ψηφιακό ιατρικό υλικό. Ο κάθε χρήστης θα μπορεί να συνδέεται στο σύστημα χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ και τους κωδικούς taxinet.

H IKnowHealth είναι ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την Αθήνα. Όπως σημείωσε ο κ. Ζερβός, επόμενος στόχος της είναι να ανοίξει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα σε αυτή τη φάση στα βόρεια σύνορα της χώρας, σε βαλκανικές χώρες. Δε στηρίζεται σε μεταπωλητές, όπως είπε χαρακτηριστικά, και η υποστήριξη των πελατών της γίνεται από το δικό της προσωπικό.

Τεχνητή νοημοσύνη

Επόμενος στόχος είναι το άνοιγμα στην τεχνητή νοημοσύνη και στην αξιοποίηση των εργαλείων της στο έργο της εταιρείας με επιδίωξη όχι την υποκατάσταση των γιατρών, αλλά την παροχή επιπλέον όπλων στο έργο τους, ώστε να μη “χάνονται” ευρήματα και να αυξάνεται η ταχύτητα και η ακρίβεια των διαγνώσεων, με ακόμα πιο αυξημένη ασφάλεια.

Όσον αφορά το κόστος της χρηματοδότησης του έργου, αξίζει να επισημανθεί, όπως τόνισε ο κ. Ζερβός, ότι το κόστος συντήρησης του έργου του ενοποιημένου αποθετήριου και των ειδικών οθονών είναι υποδεκαπλάσιο του αντίστοιχου κόστους για την αγορά και εκτύπωση των ειδικών φιλμ των ακτινογραφιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond