Ο ΟΤ βρίσκεται για δεύτερη ημέρα εκεί που χτυπάει η καρδιά των εξελίξεων. Από το studio του ΟΤ στη ΔΕΘ και με πλήρη δημοσιογραφική ομάδα καλύπτει πλήρως την κορυφαία έκθεση για την καινοτομία και την τεχνολογία Beyond.

Η φετινή Beyond αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για έναν ακόμη λόγο: πραγματοποιείται σε μια κομβική στιγμή για την παγκόσμια οικονομία, όπου τεκτονικές αλλαγές συντελούνται σε διάφορα επίπεδα με φόντο και την επικείμενη είσοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πρόκειται για μια καταλυτική δύναμη που εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ως Game Changer σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Από τον τρόπο που εργαζόμαστε μέχρι τον τρόπο που διασκεδάζουμε και παράγουμε πλούτο.

Αρωγοί στην προσπάθεια του ΟΤ να καλύψει τη φετινή έκθεση Beyond είναι ως μεγάλοι χορηγοί οι εταιρείες Mytilineos, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Avokado.

Μείνετε συντονισμένοι στον ΟΤ και στην καρδιά των εξελίξεων για να μαθαίνετε πρώτοι όσα πραγματικά έχουν αξία.

Δείτε live όλα όσα συμβαίνουν στο περίπτερο του ΟΤ

17:15 Τέλος για σήμερα

17:11 Ερωτηθείς αναφορικά με τις ευρωεκλογές τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση  είναι η παραπληροφόρηση. Και υποστήριξε ότι αν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να  είμαστε περήφανη στην Ελλάδα, είναι το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας

17:10 Τόνισε ότι δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια, αλλά στόχος είναι να γίνει πιο δύσκολο το έργο των κακόβουλων στο διαδίκτυο. Η μεγαλύτερη μου πρόκληση είναι ότι θα πρέπει να αυξηθεί το προσωπικό της αρχής από 46 σε πάνω από 150.

17:09 Αρχικά είχαμε υπό την εποπτεία μας περίπου 70 οργανισμούς, αλλά τώρα αυτός ο αριθμός με τις νέες οδηγίες της ΕΕ ανεβαίνει σε 2.000 μπορεί και 4.000, υπογραμμίζει ο κ. Μπλέτσας

17:07 Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, τι γίνεται στον κυβερνοχώρο, και βάζουμε προδιαγραφές, και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι οι προδιαγραφές αυτές εφαρμόζονται όπου είναι δυνατό, τόνισε.

17:06 «Θα προσπαθήσω να σας κάνω να κοιμάστε με ανοικτά παράθυρα στον υπολογιστή σας» είπε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς αναφορικά με τον ρόλο της ΕΑΚ.

17:04 Στο στούντιο ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Μιχάλης Μπλέτσας

17:00 Διάλειμμα

16:59 Μπορεί όποιος θέλει να το προμηθευτεί μέσα από την πλατφόρμα του Ducky Code, υπογραμμίζει.

16:58 Παρουσιάζει το Duck Code, ένα εργαλείο με το οποίο τα παιδιά μπορούν να μάθουν προγραμματισμό

16:56 Στο στούντιο ο Θεοδόσης Σαπουνίδης, συνιδρυτής  τεχνοβλαστού Ducky Code, επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφικής στο ΑΠΘ

16:52 Διάλειμμα

16:49 Πίσω από όλες τις προσπάθειες είναι το έμψυχο δυναμικό, υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

16:46 Το υπουργείο Άμυνας είναι αποδέκτης πολλών προτάσεων και τις μελετούμε. Ενθαρρύνουμε επίσης, τη συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και με μεγάλα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια.

16:42 Υπήρχε μια λογική παλαιότερα «αγοράζω από το ράφι», και μετά ήρθε η κρίση και μείναμε πίσω, υποστήριξε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι στόχος είναι πλέον να αλλάξει αυτό το μοντέλο. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε drones και anti-drones. Και μίλησε για την ιδιαίτερη προσπάθεια που γίνεται στην ΕΑΒ.

16:40 Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα αμυντικών «βιομηχανιών», ώστε να ετοιμάσουν νέα προϊόντα για να καλύψουν ανάγκες στην άμυνα της χώρας, υπογραμμίζει.

16:27 Στο στούντιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας

16:33 Διάλειμμα

16:29 Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα κανένα παιδί δεν έχει αρνηθεί να συνεργαστεί με τη «Μαργαρίτα». Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να την αναπτύξουμε, δουλεύουμε ήδη στον έκτο χρόνο, βρίσκεται ήδη σε επίπεδο τελικού προϊόντος, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να την αναπτύξουμε περισσότερο, υπογράμμισε.

16:27 Η Daisy είναι ένα εργαλείο για τον ειδικό στην επαφή του με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

16:25 Το ρομπότ λουλούδι Daisy (Μαργαρίτα), που έχει σχεδιαστεί στη Θεσσαλονίκη στο στούντιο του ΟΕ, μαζί με τον Νικόλαο Φαχαντίδη, καθηγητή, ιδρυτή και διευθυντή της Ακαδημίας Ρομποτικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

16:18 Παρακολουθούμε τον διάλογο του διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλεια Μιχάλη Μπλέτσα με το ρομπότ Σοφία

16:15 H IKnowHealth είναι ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την Αθήνα.

16:08 Η IKnowHealth δραστηριοποιείται στην ιατρική πληροφορική και τη διαχείριση ακτινοδιαγνωστικών απεικονίσεων διαθέτοντας ειδικές πιστοποιημένες οθόνες μέσα από τις οποίες οι γιατροί μπορούν να δουν ψηφιακά τις απεικονίσεις και να κάνουν διαγνώσεις με μεγαλύτερη ευκρίνεια και ασφάλεια.

16:03 Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα παγκοσμίως που αποκτά ενοποιημένο αποθετήριο ψηφιακών ακτινοδιαγωνιστικών εικόνων καθώς το έργο της αποθήκευσης τέτοιων δεδομένων στο icloud της ΗΔΙΚΑ προχωρά.

16:00  Στο στούντιο του ΟΤ ο Μιχάλης Ζερβός, CEO της Iknowhealth

15:56 Εξηγεί τις συνεργασίες και τις «ισχυρές συμμαχίες» που έχει η ΕΑΤΕ με τα επενδυτικά ταμεία άλλων χωρών της Ευρώπης.

15:50 Ο κ. Λαμπρόπουλος εξηγεί τι είναι τα stock options που δίνουν πλέον οι ελληνικές startups. Σύμφωνα μία νεοφυής επιχείρηση δεν έχει τα ιστορικά χρηματοοικονομικά στοιχεία ώστε να μπορέσει ένας αναλυτής να εκτιμήσει την αξία της. Υπογραμμίζει ότι αν έχει στηθεί καλά το μοντέλο οι προοπτικές είναι πάντα ισχυρές. Επομένως οι ιδρυτές της startup αντί να δώσουν μόνο έναν καλό μισθό στους εργαζομένους τους , τους δίνουν μια προαίρεση ώστε να ωφεληθούν από τις υπεραξίες.

15:47 Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρεται στην προσέλκυση ταλέντων, και υψηλής εξειδίκευσης εργαζομένων.

15:46 Η Ελλάδα έχει την «καταλυτική υποστήριξη» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, που είναι το υπερταμείο των επενδύσεων για τη χώρα μας, υπογραμμίζει .

15:43 Καλεσμένος στο στούντιο ο Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος  ΕΑΤΕ

 15:37 Διάλειμμα

15.35 Σκοπός της τεχνητής νοημοσύνης, είναι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, υποστηρίζει. Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις

15:29 Στόχος να εξασφαλίσουμε περισσότερη διαφάνεια και πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες, μέσα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα. Οι επιχειρήσεις αναζητούν πάντα το κέρδος, υπογραμμίζει. επισημαίνοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να εκπαιδευτεί καθώς δεν είναι όλοι σε θέση να γνωρίζουν τι θέλουν. Και υπάρχει η ανάγκη προστασίας της ιδιωτικότητας της προσωπικής ζωής.

15:25 Ο Alvin Wang Graylin παρουσιάζει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας

15:23 Στη συνέχεια αναφέρεται στα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και στις προκλήσεις στην αγορά  εργασίας.

15:20 Κάποια στιγμή οι ηγέτες πρέπει να ξυπνήσουν  και να δουν ποιο είναι το πραγματικό συμφέρον, υποστηρίζει.

15:18  Αν δεν συνεργαστούμε, ακόμα κι αν κερδίσει κάποιος, θα είμαστε όλοι χαμένοι, υπογραμμίζει ο Alvin Wang Graylin

15:16 Θα πρέπει να δούμε όλοι μαζί, πώς θα φτάσουμε όλοι μαζί στη γραμμή του τερματισμού, ώστε να μην είναι μόνο ένας ο νικητής κι οι άλλοι να χάσουν. Πρέπει να σταματήσουν οι χώρες να ανταγωνίζονται για την πρωτιά γιατί αυτό δημιουργεί τετελεσμένα. Νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε κι άλλους να τερματίσουν μαζί μας, υπογράμμισε.

15:13 Η κοινωνία μας αλλάζει γρηγορότερα από ό,τι εμείς μπορούμε να προσαρμοστούμε σε αυτές τι αλλαγές, υπογραμμίζει. Και προσθέτει ότι θα πρέπει να επιβραδύνουμε την ταχύτητα μέσω της συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις και τους πόρους μας

15:10 Επιστροφή στο στούντιο του ΟΤ- Καλεσμένος ο Alvin Wang Graylin, China Regional President, HTC

15:06 Παρακολουθούμε το βίντεο  με την επίσκεψη του ρομπότ Σοφία στο περίπτερο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συνομιλεί με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα

14:59  Η διάρκεια επενδύσεων του δικού μας fund είναι περίπου δέκα χρόνια, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε κέρδος και τους δικούς μας επενδυτές, τονίζει ο κ. Αθανασίου.

14:58 Μέχρι στιγμής έχουμε επενδύσει σε 4 επιχειρήσεις και στοχεύουμε να φτάσουμε στις 20

14:57 Χρηματοδοτούμε και τις βοηθούμε να αναπτυχθούν και να προωθήσουν το προϊόν τους

14:55 Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Είμαστε ένα VC 30 εκατ. ευρώ, αναφέρει

14:53 Καλεσμένος στο στούντιο ο Θωμάς Αθανασίου , Partner στην L-Stone Capital

14:49 Παρακολουθούμε το βίντεο με τη συνομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα με το ρομπότ Σοφία και σύνδεση με το στούντιο του ΟΝΕ

14:46 Επιστρέψαμε στο στούντιο

14:39 Διάλειμμα

14:36  To επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι κατακερματισμένο, υπογραμμίζει προσθέτοντας ότι η χώρα μας θα πρέπει να διδαχθεί από τα παραδείγματα της αρχαίας ιστορίας και να λειτουργήσει πιο συλλογικά.

14:33 Κάθε χώρα μπορεί να γίνει τεχνολογικός κόμβος, υποστηρίζει. Η Ελλάδα μπορεί να έχει ένα πλεονέκτημα στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς έχει μια τεράστια γραφειοκρατία, έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που μπορεί να «τακτοποιήσει».

14:31 Το ρομπότ Σοφία είναι ένα θετικό παράδειγμα της τεχνητής νοημοσύνης

14: 31 Κάθε τεχνολογία έχει και τα θετικά και τα αρνητικά της, αναφέρει. Πρέπει να υποφέρουμε για να μάθουμε

14:28 Καλεσμένος ο Toli Lerios, Serial Enterpreneur

14:26  Επιστρέφουμε στο στούντιο

14: 23  Διάλειμμα

14: 21 Το 40% της εταιρείας είναι νέοι πτυχιούχοι χωρίς προϋπηρεσία – Τους ρίχνουμε στα βαθιά και κολυμπάνε

14:19 Το 2030 η ενέργεια θα είναι αποκεντρωμένη και προσωποποιημένη, εκτίμησε

14:15 Πολύ σύντομα, από τ0 2025 θα βγούμε στο εξωτερικό. Στοχεύουμε αρχικά στη βρετανική αγορά, αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος

14:14 Η αρχή έγινε με εταιρικούς πελάτες της Protergia

14: 12 Η πλατφόρμα μας αφορά στη συνεργασία όλων των ενεργειακών assets, ενός καταναλωτή με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, αναφέρει. Δημιουργείται πλέον ο procumer, συνδυάζοντας τον ρόλο του producer με τον consumer, άρα ο καταναλωτής  δεν είναι πλέον πελάτης αλλά συνεργάτης.

14:08 Πρώτος καλεσμένος  μας σήμερα ο κ. Βασίλης Νικολόπουλος CTO και συνιδρυτής της Avocado

14:ο7 Εδώ μαζί θα παρακολουθήσουμε ζωντανά, μέσα από το περίπτερο του ΟΤ, όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

14:05 Καλό μεσημέρι! Συνδεόμαστε με το στούντιο του ΟΤ στη Θεσσαλονίκη

 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond