Τους τρόπους αλλά και τα κριτήρια με τα οποία η L-Ston Capital  παρέχει χρηματοδότηση και υποστήριξη σε υψηλής ποιότητας και φιλόδοξες ομάδες διαχείρισης και στην ανάπτυξη των startups τους ώστε να καταστούν διεθνείς επιχειρήσεις, παρουσίασε στην Βeyond 2024 και τον OT ο Θωμάς Αθανασίου, partner στο επενδυτικό κεφάλαιο L-Stone Capital.

Πρόκειται για ένα ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο 30 εκατ. ευρώ που αναζητά επενδυτές σε νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν ήδη τα πρώτα τους έσοδα, με την έννοια κυρίως ότι κάποιοι έχουν πληρώσει για να δοκιμάσουν το προϊόν τους και πλέον είναι στη φάση να αναζητούν χρηματοδότηση για να κάνουν προσλήψειθς ή να αναπτύξουν περαιτέρω το προϊόν τους.

Ο ΟΤ live στην έκθεση Beyond 2024 – Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις

Όπως σημείωσε ο Θ. Αθανασίου, τα χρήματα των επενδυτών της L-Stone Capital, διατίθενται στις κατάλληλες επιχειρήσεις και η L-Stone με τις γνωριμίες της και την εμπειρία των στελεχών της μπορεί να τις καθοδογήσει τόσο στην ανάπτυξη του προϊόντος τους όσο και στην αύξηση του πελατολογίου τους.

Αυτή τη στιγμή η L-Stone έχει επενδύσει σε 4  startups και στόχος είναι να φτάσει τις 20, ενώ ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες 3-4 εταιρείες με απώτερο στόχο να “κλείσει” η χρηματοδότηση κάποιων εξ αυτών εντός του 2024.

Από τις 4 εταιρείες με τις οποίες υφίσταται ήδη συνεργασία, οι 3 έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ αλλά έχουν δεσμούς με την ελληνική αγορά και δραστηριοποιούνται στον κλάδο τεχνολογίας software.

Κριτήρια χρηματοδότησης

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων του ΟΤ για τα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέγεται η χρηματοδότηση των startups, λαμβάνονται υπόψη παράμετροι όπως το προϊόν που έχουν, τα έσοδά τους, το αποτύπωμα της εταιρείας στην Ελλάδα, το αν ειναι ώριμες κ.α.

Σημασία έχει επίσης ποιοι είναι οι πελάτες τους, πόσο χάνουν ή κερδίζουν από το προϊόν που χρησιομοποιούν, αλλά και ποια είναι η ομάδα της χρηματοδοτούμενης εταιρείας, εάν είναι φιλόδοξοι οι founders, πόσο μπορούν να δημιουργούν δυνατή και συλλογική ομάδα συνεργατών γύρω τους κ.α.

Προσδοκία για 1-2 μεγάλες επιτυχίες

Όσον αφορά στο πώς η L-Stone επιτηρεί τις εταιρείες που χρηματοδοτεί, αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την περιοδική επικοινωνία, τη συλλογή στοιχείων, την εξέταση της πορείας του προϊόντος τους, ενώ μέλη βρίσκονται και στα Διοικητικά Συμβούλια των startups.

«Συνήθως το 50% των εταιρειών που εππιλέγουμε να χρηματοδοτήσουμε δεν θα πάνε καλά, αυτό προκύπτει στατιστικά, αλλά ελπίζουμε σε 1-2 μεγάλες επιτυχίες», κατέληξε ο Θ. Αθανασίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond