Ο όμιλος BHP εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει βελτιωμένη πρόταση για την Anglo American μετά την απόρριψη της αρχικής της προσφοράς ύψους 39 δισ. δολαρίων από την εισηγμένη στο Λονδίνο μεταλλευτική εταιρεία, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η BHP συζητά για αναθεωρημένη πρόταση για την Anglo American τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η πηγή. Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχει λάβει απόφαση σχετικά με το μέγεθος και τη δομή της νέας πρότασης, πρόσθεσε η πηγή.

Anglo American: Απορρίπτει την προσφορά της BHP

Η BHP έχει προθεσμία έως τις 22 Μαΐου για να επανέλθει με επίσημη προσφορά για την Anglo American.

Το Bloomberg News μετέδωσε πρώτο την είδηση για τη βελτιωμένη πρόταση της BHP για την Anglo American.

Σημειώνεται ότι η Anglo American απέρριψε την αρχική προσφορά της BHP για εξαγορά λέγοντας ότι η πρόταση «υποτιμά σημαντικά» την εταιρεία και τις μελλοντικές της προοπτικές και ότι η συμφωνία δεν θα ήταν ελκυστική για τους μετόχους της.

Ενα deal με κέρδος το χαλκό

Ο Όμιλος της αυστραλιανής BHP προσέγγισε τον μικρότερο αντίπαλό της αυτόν τον μήνα σε μία προσφορά που εξαρτάται από την απόσχιση των επιχειρήσεων πλατίνας και σιδηρομεταλλεύματος της Anglo American στη Νότια Αφρική.

Η BHP είχε κάνει γνωστό ότι θέλει μια προηγούμενη απόσχιση των τμημάτων σιδηρομεταλλεύματος και πλατίνας της Νότιας Αφρικής της Anglo, τα οποία είναι ανεξάρτητα εισηγμένα, και θα επανεξετάσει τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της Anglo μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Σύμφωνα με το βρετανικό κανονιστικό πλαίσιο για τις εξαγορές, η BHP έχει προθεσμία έως τις 22 Μαΐου για να κάνει μια οριστική προσφορά. Εφόσον οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία θα δημιουργήσουν έναν όμιλο εξόρυξης χαλκού με περίπου το 10% της παγκόσμιας παραγωγής, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή