
Μέσω ενός υπομνήματος προς το προσωπικό ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιτσάι, ανακοίνωσε μια σειρά από κινήσεις αναδιοργάνωσης της εταιρείας. Χωρίς να αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη η πρόφαση για αυτόν τον εταιρικό ανασχηματισμό δεν ήταν άλλη από την τεχνητή νοημοσύνη.
Ο ίδιος ο Πιτσάι δήλωσε ότι οι αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν τη συγχώνευση διαφορετικών τμημάτων της εταιρείας, θα βοηθήσουν τη Google να «απλοποιήσει τις αποφάσεις» και να κινηθεί ταχύτερα.
H Google μετασχηματίζεται με το βλέμμα στην επιτάχυνση της AI
Αυτό περιλαμβάνει την περαιτέρω συγχώνευση των κεντρικών ομάδων τεχνητής νοημοσύνης της. Πέρυσι, η Google συνδύασε το Brain, μια ομάδα που ανήκε στην ομάδα έρευνας AI, με την DeepMind για να σχηματίσει μια νέα υπερ-μονάδα που θα επικεντρωνόταν με λέιζερ στην κατασκευή μοντέλων AI.
Την περασμένη Πέμπτη, ο Πιτσάι ανακοίνωσε ότι οι ομάδες εντός του τμήματος Research που εργάζονται στην κατασκευή μοντέλων AI θα συγχωνευθούν επίσης με την Google DeepMind. Οι ομάδες Responsible AI, οι οποίες αναπτύσσουν κανόνες για την ασφαλή και ηθική ανάπτυξη της AI, θα μεταφερθούν επίσης από την Research στο Google DeepMind, είπε.
Συνολικά, δίνεται περισσότερος έλεγχος στον Ντέμη Χασάμπη, ο οποίος ηγείται του Google DeepMind. Πριν από τη συγχώνευση του περασμένου έτους, ο Χασάμπης διηύθυνε το DeepMind σε διακριτή μεν αλλά απόσταση αναπνοής από την Google – μια απόσταση για την οποία είχε αγωνιστεί επί μακρόν να διατηρήσει – και τώρα είναι μπροστά και στο κέντρο της προώθησης της AI της εταιρείας.
Ο Χασάμπης έγινε γρήγορα ο… MVP (ο πολυτιμότερος παίκτης) της Google, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Business Insider, με τη μονάδα του να αναπτύσσει μοντέλα AI όπως το Gemini που βοηθούν την εταιρεία να ανταγωνιστεί την OpenAI και άλλους ανταγωνιστές που εισβάλλουν στον χώρο σχεδόν καθημερινά. Βοηθά επίσης να μετατραπούν αυτά τα μοντέλα σε προϊόντα.
Είναι ενδιαφέρον ότι ο Πιτσάι δήλωσε ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει με τη «συγκέντρωση της κατασκευής μοντέλων έντασης υπολογιστών σε ένα μέρος». Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει σε ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται στο εσωτερικό της Google εδώ και καιρό: τον αγώνα για υπολογιστικούς πόρους.

O CEO της Google, Σούνταρ Πιτσάι
Συγχωνεύσεων συνέχεια
Η Google συγχωνεύει επίσης δύο μεγάλες μονάδες προϊόντων της. Η ομάδα συσκευών και υπηρεσιών, η οποία επιβλέπει προϊόντα υλικού όπως οι συσκευές Pixel και τα wearables Fitbit, θα συγχωνευτεί με το τμήμα της επιχείρησης που τρέχει το Android και το Chrome.
Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή: πρόκειται για δύο τεράστιους οργανισμούς που πλέον συγκεντρώνονται κάτω από τη σημαία «Πλατφόρμες και συσκευές». Ο Ρικ Όστερλοχ, ο οποίος προηγουμένως επέβλεπε το υλικό, θα επιβλέπει και τις δύο ομάδες. Ο Χιρόσι Λοκχάιμερ, ο οποίος διηύθυνε την ομάδα Android και Chrome, θα παραμείνει στην Google, αλλά θα διευθύνει άλλα έργα σε ολόκληρη την εταιρεία, δήλωσε ο Πιτσάι.
Ο Σαμίρ Σαμάτ προήχθη επίσης σε «Πρόεδρο οικοσυστημάτων Android» και θα συνεργάζεται με όλους τους συνεργάτες της Google για το Android. Θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του τείχους προστασίας που περιβάλλει τις ομάδες Pixel και Android, το οποίο έχει χρησιμεύσει εδώ και καιρό ως ένας τρόπος για να μην αφήσει τη Google να δώσει στο υλικό της ειδική μεταχείριση έναντι των αντιπάλων της (ένα τείχος προστασίας που ο Όστερλοχ υποσχέθηκε στην ιστοσελίδα The Verge ότι θα παραμείνει σε ισχύ).
Παράπλευρες απώλειες
Όμως η τεχνητή νοημοσύνη και ο εταιρικός ανασχηματισμός είχαν και παράπλευρες απώλειες. Μία ημέρα νωρίτερα της αποστολής του υπομνήματος Πιτσάι, η επικεφαλής των οικονομικών της Google, Ρουθ Πόρατ, ενημέρωσε το προσωπικό της οικονομικής ομάδας ότι θα υπάρξει αναδιοργάνωση που θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τον Business Insider.
Η Πόρατ δήλωσε ότι οι αλλαγές γίνονται καθώς η εταιρεία αναπροσαρμόζει τις προτεραιότητές της γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με υπάλληλο που διέρρευσε το περιεχόμενο του εν λόγω σημειώματος.


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια